Tolminci lovijo Ankarančane

V drugi slovenski nogometni ligi so se Tolminci po zmagi nad Šenčurjem odlepili z dna in se približali moštvom v sredini lestvice. Ankarančani so se kljub porazu dobro upirali vodilni ekipi lige Radomljam, ki so krog pred koncem z naskokom potrdile jesenski naslov.

Ankarančanom (v oranžnih dresih) zadnje čase ne gre, veliko 
bolje igrajo Tolminci. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ankarančanom (v oranžnih dresih) zadnje čase ne gre, veliko bolje igrajo Tolminci. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Druga SNL

15. krog - Ankaran : Kalcer Radomlje 0:2 (0:0), TKK Tolmin : Šenčur 5:1 (2:0), Roltek Dob : Zarica Kranj 3:2 (3:1), Triglav Kranj : Drava Ptuj 0:1 (0:1), Aluminij : Farmtech Veržej 2:2 (1:0).

Primorska para 16. kroga (21. novembra) - Farmtech Veržej : TKK Tolmin, Šenčur : Ankaran.

TKK Tolmin : Šenčur 5:1 (2:0)

TOLMIN > Športni park Brajda, gledalcev 280, sodnik Habjanič (Murska Sobota). Strelci - 1:0 B. Kavčič (40), 2:0 Osuji (45, z 11m), 3:0 De. Sokanović (51), 4:0 De. Sokanović (66), 5:0 De. Sokanović (73), 5:1 Kokalj (90).

TKK Tolmin: Deronja, Slavec, Kucalović, Šuligoj (od 78. J. Šturm), Rojc, B. Kavčič, Osuji, Rakušček, Kadrija (od 33. Jarc), De. Sokanović (od 74. D. Šturm), Zornik. Trener: Borut Jermol.

Tolminci so dosegli dragoceno zmago, s katero so se približali odrešilnemu osmemu mestu. V obračunu z dna lestvice so visoko ugnali Šenčur, ki še zdaleč ni imel tako podrejene vloge, kot kaže končni rezultat. V prvem polčasu bi se namreč tekma lahko zasukala v eno ali drugo smer. Gostitelji so tekmo odprli v krču, vrstile so se napake, a tudi priložnosti na obeh straneh. Osuji Amarachi in Dejan Sokanović še nista naravnala merilnih naprav, tretji domači junak, vratar Gregor Deronja, pa je preprečil veselje gostom, ki so po slabi otvoritvi prvenstva prav tako dvignili rezultatsko krivuljo. Zaradi kazni že tako oslabljeni Tolminci so še v prvem polčasu ostali brez načetega Valdrina Kadrije, zato pa so zadeli, ko je bilo to najbolj potrebno. Eden najbolj zanesljivih mož v domači zasedbi Bine Kavčič je morda prispeval ključni gol. Največ zaslug za drugega tik pred odmorom pa ima Matija Šuligoj, ki je izsilil enajstmetrovko. Ob zaostanku 0:2 so gostje v nadaljevanju poskušali pritisniti, a jih je hitro ohladila naveza Osuji-Dejan Sokanović. Prvi je preigraval in podajal, drugi pa zabijal. Potem ko je dosegel tretji zadetek, si je Dejan Sokanović prislužil zaslužen aplavz. Zamenjal ga je komaj 16-letni Danijel Šturm. ASO

Ankaran : Kalcer Radomlje 0:2 (0:0)

ANKARAN > ŠRC Katarina, gledalcev 50, sodnik Lackovič (Miklavž na Dravskem polju) 5. Strelci - 0:1 Osmanaj (66, z 11m), 0:2 Jakovljevič (73).

Ankaran: Počkaj 6,5, Mate 6 (od 73. Rodica 6), Lekić 6,5 (od 78. Furjan -), Badžim 6,5, Zlatič 6, Mršič 6, Pletikos 6, Rudonja 6,5 (od 70. Vodeb 6), Valenta 6, Zemljak 6,5, Bordon 6. Trener: Vlado Badžim.

Ankarančani so tekmo začeli zdesetkani, a so se vseeno enakovredno zoperstavili bivšemu prvoligašu. Gostje so na začetku prevzeli pobudo, z roba kazenskega prostora sta nevarno streljala Robi Jakovljevič in Mario Jurčevič. Po dvajsetih minutah so domačini prevzeli vajeti igre v svoje roke, a priložnosti niso izkoristili.

Drugi polčas se je začel s samostojnim prodorom Mateja Zemljaka, vratar Radomelj je odlično obranil z nogo. V kratkem časovnem razmiku sta sledili še izjemni priložnosti Mateja Zemljaka in Patrika Bordona z glavo, mreža pa se ni zatresla. Kazen je sledila hitro: sodnik, ki pred tem ob podobnih položajih dvakrat ni bil naklonjen Ankarančanom, je po posredovanju Jana Zlatiča hitro dodelil enajstmetrovko Kalcerju. Gostje so povedli, šokirani domačini pa se niso še niti zbrali, ko so nogometaši iz Radomelj spretno zadeli še drugič. “Glede na vse težave s postavo sem zadovoljen z igro, fantje so dobro odigrali. Z realizacijo pa ne morem niti zadovoljen, jasno je, da imamo nekaj težav v napadu. Če bi zadeli, bi bil potek dvoboja drugačen, tako pa se moramo spet ubadati s sodniškimi odločitvami,” je po tekmi dejal trener Ankarana Vlado Badžim. SANDI JERMAN


Najbolj brano