Tolminci v vetru do prve zmage

Končno se je odprlo tudi Tolmincem, ki so, čeprav zdesetkani, uspeli premagati žilav Aluminij in prvič letos razveseliti svoje navijače. Kljub igralcu manj so slavili tudi Ankarančani, ki so si bolj želeli zmage od tekmecev.

Ankarančani so se doma veselili pete zmage  v letošnji 
sezoni. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ankarančani so se doma veselili pete zmage v letošnji sezoni. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Druga SNL

10. krog - Drava Ptuj : Šenčur 1:0 (1:0), Kalcer Radomlje : Farmtech Veržej 1:0 (1:0), Ankaran : Roltek Dob 2:1 (1:0), TKK Tolmin : Aluminij 2:1 (2:0), Triglav Kranj : Zarica Kranj 1:1 (1:0).

Primorska para 11. kroga (sobota) - TKK Tolmin : Drava; (nedelja) - Aluminij : Ankaran.

TKK Tolmin : Aluminij 2:1 (2:0)

TOLMIN > Športni park Brajda, gledalcev 200, sodnik Mertik (Odranci). Strelci - 1:0 Osuji (14), 2:0 Kucalović (32), 2:1 Bizjak (61).

TKK Tolmin: Deronja, Slavec, Kucalović, Ogrič, Zornik, B. Kavčič, Rakušček (od 78. Jarc), Rojc, Osuji, Da. Sokanović, P. Kavčič (od 89. D. Šturm). Trener: Borut Jermol.

Posoški nogometaši so v 10. krogu dočakali prvo zmago. Čeprav zdesetkani brez kaznovanih Dejana Sokanovića, Valdrina Kadrije, Matije Šuligoja in Jake Lipužiča Bratuža, poškodovanega Aljaža Kanalca in Kevina Kauberja, ki je imel obveznosti z mlado reprezentanco Estonije, so v vetrovnem Tolminu pokazali všečno predstavo, v kateri je bilo zaslediti veliko intenzivnosti in želje po zmagi. Plod tega je bila živahna in vznemirljiva tekma, v kateri so ob kopici dogajanja in priložnosti na svoj račun prišli tudi gledalci.

Gostitelji so tekmo začeli agresivno in podjetno, po nekaj nedorečenih poskusih pa je prvi pravi strel Daliborja Sokanovića, ki ga je vratar Aluminija sicer kratko odbil, ponudil priložnost Osujiju Amarachiju. Posojeni igralec Gorice jo je izkoristil in popeljal Tolmince v vodstvo. Gostje so sicer postopoma prevzeli pobudo, ki pa je bila z izjemo poskusa v okvir vrat Jovana Kastratovića jalova. Že nekaj trenutkov zatem je žoga po strelu Bobana Kucalovića, ki ga je preusmeril Sandi Čeh, še drugič končala v mreži gostov iz Kidričevega.

Tudi v drugem polčasu so bili gostitelji boljši, predvsem pa konkretnejši tekmec, ki je nizal priložnosti. Manjkala je le pika na i oziroma tretji zadetek, s katerim bi pokopali vse upe gostov. Po nepisanem nogometnem pravilu pa so strelske spodrsljaje Tolmincev tekmeci izkoristili za znižanje izida, tako da so bili domači privrženci še dobre pol ure na trnih. Načeti gostitelji so zdržali, svoj prispevek k dragoceni zmagi pa je dal tudi osmoljenec s prejšnjih obračunov, vratar Marko Deronja. “V težkih okoliščinah smo dali svoj maksimum in s ščepcem sreče naposled tudi dočakali to zmago. Upam, da nam bo šlo sedaj lažje in bomo z zmagovalnim občutkom odigrali bolj sproščeno v nadaljevanju prvenstva,” je povedal kapetan Tolmincev Boban Kucalović. ASO

Ankaran : Roltek Dob 2:1 (1:0)

ANKARAN > ŠRC Katarina, gledalcev 100, sodnik Borošak (Spodnji Duplek) 5. Strelci - 1:0 Obrenović (11), 1:1 Lukanc (77), 2:1 Obrenović (85).

Ankaran: Paal 6, Mate 6,5, Lekić 6,5, Pletikos 6,5, Badžim 6,5, Reja 6,5 (od 20. Mršič 6,5), Obrenović 7, Valenta 6,5, Zemljak 6,5 Vodeb 6,5, Bordon 6. Trener: Vlado Badžim.

Ankarančani so dvoboj začeli zbrano in hitro povedli, potem ko je bil Nemanja Obrenović po prostem strelu najspretnejši v gneči pred vrati gostov. Gostje so postopoma prevzeli pobudo, a so se domačini dobro postavili na sredini igrišča in bili nevarni iz protinapadov. V eni od teh hitrih protiudarcev je Matej Zemljak lepo izigral obrambo Doba, a mu je pri strelu žoga odskočila in poletela visoko preko gola. Sledila je poškodba Matica Reje, potem je sodnik Alen Borošak dosodil enajstmetrovko za Dob, a je Jernej Leskovar meril v vratnico. Na drugi strani pa je namesto najstrožje kazni v prid Ankarana Emanuelu Valenti pokazal drugi rumeni karton. Tako so Ankarančani že pred odmorom ostali v polju z igralcem manj, nogometaši Rolteka pa so od istega trenutka odločno prevzeli pobudo. Gostitelji so se tudi v drugem polčasu zelo dobro upirali, vse do 77. minute, ko so gostje po podaji s kota srečno izenačili. Ankarančani pa so si tokrat srčno želeli zmage. V končnici je po priložnosti Chrisa Pletikosa junak dneva dokončno postal Obrenović, ki je še drugič zadel iz gneče sredi kazenskega prostora gostov. “Zadovoljni smo, ker smo se res morali potrudili. Zaradi čudne sodniške odločitve smo imeli igralca manj, a smo garali do konca. Lahko samo čestitam fantom, odigrali so izjemno kolektivno tekmo,” je ekipo pohvalil trener Vlado Badžim, ki je tokrat presenetil s selitvijo Tima Vodeba na položaj srednjega branilca. SANDI JERMAN


Najbolj brano