Tokrat na lovu Koprčanke

Danes bo v Novi Gorici na vrsti drugi primorski odbojkarski derbi sezone. Po letih, ko so domačinke rezultatsko lovile Koprčanke, je to sezono obratno, saj je Gen-I Volley ta čas na lestvici in v medsebojnih dvobojih boljši od Luke Koper.

Sara Valenčič (Gen-I Volley) je bila s 17 točkami najboljša igralka prvega derbija z Luko Koper.  Foto: Igor Mušič
Sara Valenčič (Gen-I Volley) je bila s 17 točkami najboljša igralka prvega derbija z Luko Koper.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA >Dva kroga pred koncem prvega dela državnega ženskega odbojkarskega prvenstva sta si tako Gen-I Volley Nova Gorica kot Luka Koper zagotovili igranje v skupini za prvaka. Prav izjemnega pritiska na igralke ne bo, gledalci pa lahko pričakujejo kakovostno odbojko, saj gre vendarle za dvoboj tretje (domače) in četrte (gostujoče) ekipe prvenstva.

V Novi Gorici po zmagi na prvem medsebojnem dvoboju in po gladki zmagi v minulem krogu pričakujejo temu primerno nadaljevanje. Klubska uprava se te dni - čeprav je klop že kar dolga - celo ozira za okrepitvami.

Pomočnica trenerja Majda Čičić je današnji obračunom napovedala: “Tekmo pričakujemo v popolni postavi. Po pokalu smo se sicer soočile z nekaj padca energije in psihološkimi posledicami po porazu z Mariborom, vendar je tekma z Braslovčami pokazala, da smo uredili vrste. Ker smo že uvrščeni v skupino za prvaka, bomo igrali predvsem za sosedski prestiž. Upam, da bo tekma lepa in da bo rezultat takšen, kot je pričakovati glede na letošnjo sezono, v kateri smo boljše od Koprčank. Seveda pa bo tudi tokratni derbi potrebno vzeti skrajno resno. Strokovni štab in igralke se med seboj poznajo do potankosti. O zmagovalcu bodo odločale malenkosti.”

Po izpadu novogoriških odbojkarjev v drugo ligo, primorskim ljubiteljem odbojke ostaja le ženski derbi. Tokratni bo danes že ob 16. uri v mestni dvorani v Novi Gorici. Domači Gen-I Volley je prvi derbi s Koprčankami dobil dokaj tesno - s 3:1 (-21, 17, 20, 27). Sicer se je tudi v tekoči sezoni nadaljevala tradicija sosedskih selitev. Iz Nove Gorice v Koper sta prišli organizatorka Antonija Jurić in sprejemalka Anita Pethö, v obratni smeri pa je na Goriško prišla napadalka Sara Valenčič - sicer najboljša igralka prvega sosedskega derbija.

Če bodo Novogoričanke zmagale, se lahko v naslednjem krogu z morebitnim uspehom pri Calcitu celo vmešajo v boj za drugo mesto. Luka Koper je ta čas po rezultatih in dolžini klopi šibkejša, vendar prekaljeni koprski strateg Marko Kalc, ki si je pred prihodom v Istro kruh služil v Novi Gorici, vidi danes novo priložnost: “Igralke, ki so ta čas zdrave, so dobro trenirale. Nedavna zmaga z Vitalom in odvzet niz vodilnemu Mariboru sta pokazala, da smo na pravi poti. Prihajamo s prepričanjem, da se lahko borimo za vsako žogo in jo učinkovito vrnemo. Če bo pri tem pristopu naša prva postava zdržala, smo sposobni zmagati. Dejstvo je pač, da imamo kratko klop, kar toliko bolj velja od polfinala pokala, ko smo ostali brez kapetanke Marine Barič.”

Marina sicer po zvinu gležnja dokaj hitro okreva in bo predvidoma prihodnji teden že sposobna pomagati ekipi, bistvena pa bo njena priprava za poln prispevek na tekmah v skupini za prvaka.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano