Tokiću se je po 2:0 ustavilo

Danes se boji namiznoteniških dvojic na evropskem prvenstvu v Budimpešti niso končali po željah Novogoričana Bojana Tokića. Kandidat za odličje je skupaj z Aleksandrom Karakaševićem obtičal v osmini finala.

Bojan Tokić je ostal brez pričakovanega  odličja. Foto: Stanko Gruden/Sta
Bojan Tokić je ostal brez pričakovanega odličja. Foto: Stanko Gruden/Sta

BUDIMPEŠTA > Na evropskem prvenstvu (EP) v namiznem tenisu se tekmovalni cilji novogoriškega olimpijca Bojana Tokića v bojih moških dvojic niso uresničili. Skupaj s Srbom AleksandromKarakaševićem je bil kandidat za bronasto odličje. V šestnajstini finala je bil slovensko-srbski par s 4:3 še uspešnejši od Bolgarov Todorja Alexandrova in Denislava Kodjebaševa, potem pa se je zalomilo.

Oba bosta še dolgo premlevala, kaj je šlo danes narobe, da sta zapravila uvrstitev v četrtfinale. Vodila sta že z 2:0 v nizih, vendar sta se Portugalca Tiago Apolonia in Joao Geraldo pobrala, naredila popoln preobrat in se s 4:3 uvrstila v četrtfinale. Tokić je ostal vsaj dve stopnički za osnovnim načrtom - igranjem v polfinalu.

Tokić je bil sicer suveren v prvem krogu glavnega posamičnega turnirja, kjer je s 4:1 premagal Grka Konstantinosa Papageorgiouja. Darko Jorgić je pričakovano izpadel v boju s 27. igralcem sveta, Grkom Panagiotisom Gionisom. Jorgić je izpadel tudi v moških (z Denijem Kožulom) in mešanih dvojicah (z Alex Galič).

Bolj vesel je bil današnji dan za slovenska dekleta. Alex Galič se je v igri dvojic skupaj s Švicarko Rachel Moret prebila v četrtfinale. Slovensko-švicarska naveza je v šestnajstini finala s 4:1 izločila belgijsko-grško dvojico Mathalie Marchetti/Georgia Zavitsanou, nato pa je v osmini finala s 4:2 premagala poljski par Katarzyna Grzybowska Francova - Natalia Partyka. Posamično niti Galičeva, niti Manca Fajmut v prvem krogu nista bili kos naturaliziranim Kitajkam, ki igrajo za portugalsko in nizozemsko reprezentanco.

STA, IM


Najbolj brano