Tokić pred Belgijci

Jutri ob 18. uri bo v novogoriški mestni dvorani praznovanje 40-letnice namiznega tenisa v Vrtojbi združeno z moško kvalifikacijsko tekmo za ekipno EP med Slovenijo in Belgijo. Prvi igralec dvoboja bo domači olimpijec Bojan Tokić.

Novogoriška člana slovenske reprezentance sta Ludvik 
Peršolja  in Bojan Tokić. Foto: Igor Mušič
Novogoriška člana slovenske reprezentance sta Ludvik Peršolja in Bojan Tokić. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se je na pripravah v Novi Gorici zbrala včeraj. Ljubitelji bele žogice na Goriškem bodo jutri ob 18. uri v mestni dvorani pri OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici po treh letih spet lahko za namiznoteniško mizo videli domačega olimpijca Bojana Tokića. Z 20. mestom na evropski lestvici je Tokić tudi daleč najvišje rangiran igralec jutrišnjega kvalifikacijskega obračuna za vstop v prvo jakostno skupino ekipnega EP med Slovenijo in Belgijo. Drugi igralec Slovenije je Hrastničan Darko Jorgić (76), tretji Jan Žibrat (123), četrti Deni Kožul (164), peti pa še drugi domačin, Ludvik Peršolja (188).

Najmočnejša belgijska igralca sta Florent Lambiet (105) in Martin Allegro (121). Precej blizu sta jima še Jean Lauric (132) in Julien Indeherberg (147).

Temu primerno ambicozno bo šel udeleženec osmine finala olimpijskega turnirja Bojan Tokić v jutrišnji boj: “Do organizacije tekme v Novi Gorici je prišlo na mojo pobudo. To bo osrednje praznovanje 40-letnice namiznega tenisa v Vrtojbi in ob tej priložnosti se želimo vsi pokazati v najboljši luči. Belgijci so sicer po kakovosti zalo kompaktna ter mlada in perspektivna reprezentanca, mi pa bomo skušali unovčiti prednost v izkušnjah, ki jih imava z Janom Žibratom in tudi pomoč zelo obetavnih mladih Darka Jorgića in Denija Kožula. Če bo dnevna forma prava, lahko to tekmo dobimo. Sam nisem izgubil še z nobenim od belgijskih reprezentantov. “

Če bi Slovenija premagala še Belgijo, bi bila zelo blizu uvrstitvi v prvo jakostno skupino - med 16 najmočnejših reprezentanc evropskega prvenstva. To ji je nazadnje uspelo pred petimi leti.

V domačem kraju bo na svojo priložnost kot rezervist čakal tudi Ludvik Peršolja. Formo je preveril z zmago na državnem TOP turnirju, kjer je ob odsotnosti ostalih reprezentantov dobil vse dvoboje. Pred tekmo razmišlja: “Imamo lepe možnost za zmago, h kateri je vsak od nas sposoben dati svoj prispevek. Še napredujemo in lahko presenetimo. Tudi sam se letos že premagal 33. igralca na svetovni lestvici.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano