Tokić poskrbel za prvovrstno presenečenje

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je s Saarbrücknom v polfinalu nemškega prvenstva poskrbel za prvovrstno presenečenje. Tokić s soigralci je namreč na prvi tekmi doma odpravil zvezdniško zasedbo Borussie Düsseldorfa z enim najboljših igralcev Evrope Timom Bollom kar s 3:0.

Bojan Tokić s soigralci je na prvi tekmi doma odpravil 
zvezdniško zasedbo Borussie Düsseldorfa z enim najboljših 
igralcev Evrope Timom Bollom kar s 3:0. Foto: Stanko Gruden
Bojan Tokić s soigralci je na prvi tekmi doma odpravil zvezdniško zasedbo Borussie Düsseldorfa z enim najboljših igralcev Evrope Timom Bollom kar s 3:0. Foto: Stanko Gruden

SAARBRÜCKEN > "Timo je še vedno sedmi igralec sveta, zato je občutek enkraten. Je pa res, da sem ga po desetih ali 11 zaporednih porazih enkrat moral premagati. On mi je vedno grenil življenje, zdaj sem mu ga enkrat jaz. Igral sem solidno, a sem proti njemu bil tudi že boljši, vendar sem izgubil. A tokrat se je vse obračalo na našo stran, tako v mojem kot v drugih dveh dvobojih. Zdaj smo blizu presenečenja, a ni še konec. Ne smemo se zanašati eden na drugega, prav vsi moramo v povratnem obračunu v svoje dvoboje vstopiti z mislijo, da moramo zmagati," je dejal Novogoričan, ki v nemški ligi igra deseto leto, doslej se je petkrat uvrstil v finale, dvakrat pa postal prvak.

"Šokirani smo. S tem res nismo računali," je po tekmi dejal šestkratni evropski prvak Boll, ki je izgubil prav s Tokićem z 1:3. Boll je proti najboljšemu slovenskemu igralcu izgubil drugič, obakrat v dvoboju nemške lige.

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo. Tokiću s soigralci za prvi finale po sezoni 2011/12 v Düsseldorfu zdaj zadostuje že ena točka, ali pa vsaj pet dobljenih nizov. "Nadoknaditi razliko je sicer vedno možno, a za to potrebujemo pravi mali čudež," pa pred dvobojem pravi trener prvakov Danny Heister.

STA


Najbolj brano