Tokič k Primorcu po nasvete za nošenje zastave v Bakuju

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, trikratni dobitnik odličij na evropskem prvenstvu, je dobil svojevrstno priznanje. Olimpijski komite Slovenije (OKS) ga je določil za zastavonošo na odprtju prvih evropskih iger, ki bodo od 12. do 28. junija v azerbajdžanskem Bakuju.

Bojan Tokič Foto: Leo Caharija
Bojan Tokič Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > “Za zdaj o tem še nisem veliko razmišljal, seveda pa sem počaščen, da bom nosilec slovenske zastave. Za to se bom dobro pripravil, dal vse od sebe in poskušal navdušiti tiste, ki so mi to nalogo zaupali, da bi me mogoče izbrali tudi za nosilca na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Kakšen nasvet bom poskusil dobiti tudi od legendarnega Hrvata Zorana Primorca , ki je to nalogo že opravljal na olimpijskih igrah v Sydneyju, zdaj pa načrtuje nastop na svojih osmih olimpijskih igrah,” je novico na šalo obrnil Novogoričan Bojan Tokič, ki se za igre zavzeto pripravlja.

“V tujini sem zasledil, da tem igram v nekaterih državah pripisujejo mnogo večji pomen kot pri nas. V Belgiji na primer lahko po televiziji vidiš vsakodnevne reklame, tudi namiznoteniški turnir v Bakuju bo na ravni evropskega prvenstva, če ne še boljši. Svoj nastop so potrdili Timo Boll, Vladimir Samsonov, Dimitrij Ovčarov, manjkal bo le poškodovani Hrvat Andrej Gačina. Zmagovalec turnirja se bo kot prvi uvrstil na olimpijske igre v Riu. Da bi bil to lahko jaz, ne verjamem, vsekakor pa se želim pokazati v dobri luči, boljši kot na minulem svetovnem prvenstvu. Za olimpijske igre bom pa normo tako ali tako izpolnil, ne vem, kaj bi se moralo zgoditi, da ne bi bil med prvih 100 igralcev na kakovostni lestvici. To bo dovolj, tudi če se v Rio ne uvrstim prek kvalifikacij,” je dejal Tokič, ki je po izpadu v prvem krogu svetovnega prvenstva na računalniški lestvici ITTF z 58. nazadoval na 67. mesto.

Prvi slovenski lopar je sicer zelo zadovoljen s svojo klubsko sezono, medtem ko na mednarodnih turnirjih ni veliko igral. Pri 34 letih že mora varčevati z močmi, tako da tudi v prihodnje kakšnih bistvenih sprememb ne načrtuje. Trenutno je še v Nemčiji, že naslednji teden pa odhaja v Zagreb, kje se bo z nekaterimi drugimi reprezentanti iz regije pripravljal za turnir evropskih iger, na katerih bo Slovenijo zastopala le še Alex Galič.

STA


Najbolj brano