Tokić ekspresno v drugi krog

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je ekspresno opravil s prvim krogom tekmovanja na evropskih igrah v Bakuju. Ukrajinca Ivana Katkova je odpravil gladko s 4:0 (5, 3, 3, 7). V sredo bo igral s sedmim nosilcem Avstrijcem madžarskega rodu Robertom Gordosom.

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je ekspresno 
opravil s prvim krogom tekmovanja na evropskih igrah v 
Bakuju. Foto: Igor Mušič
Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je ekspresno opravil s prvim krogom tekmovanja na evropskih igrah v Bakuju. Foto: Igor Mušič

BAKU > Štiriintridesetletni Tokić je v uvodnem nastopu potrdil izredno formo. Po začetnem otipavanju in izidu 6:5 je Tokić naredil serijo devetih zaporednih točk, s čimer ni dobil le prvega niza, ampak je na ta način že v drugem vodil s 4:0. Učinkovita igra se je nadaljevala in pri izidu 8:2 je bilo jasno, da bo tudi ta niz pripadel Novogoričanu. 4:0 in 8:2 sta bila vodstvo Tokića tudi v tretjem nizu, ki ga je slovenski igralec dobil z 11:3. Razmerje točk v tem trenutku je bilo do takrat 33:11 za slovenskega zvezdnika nemškega prvoligaša iz Saarbrückna.

V zadnjem nizu je bil odpor Ukrajinca nekaj boljši in na začetku niza si je ta pri izidu 1:0 priigral tudi edino vodstvo na tekmi. A tesno je bilo le do izida 6:5, nato pa je Tokić spet prestavil v višjo prestavo in po dobrih 20 minutah je bilo obračuna konec. "Seveda sem zadovoljen z doseženim, saj na evropskih igrah nisem pričakoval tako lahke tekme. Sam sem igralec, ki rabi nekaj več časa, da pride v igro, da začuti žogico. Vsekakor pa si tudi današnji nasprotnik zasluži več točk in morda tudi kakšen niz. Je pa res, da sem sam res igral skoraj perfektno."

V sredo bo močnejši tekmec dve leti starejši Avstrijec Gardos: "Vseskozi se gibljeva okrog 30. in 40. mesta na lestvici. Vse najine tekme so bile enakovredne, na zadnjih dveh, ki sem jih izgubil z njim, sem imel zaključno žogico in res je vselej tesno. Upam, da bom pokazal takšno igro kot danes in potem je to lahko kompletna tekma. Sem v dobri formi in ne vem, zakaj je ne bi," je pred nadaljevanjem še dejal Tokić, ki ima na poti do morebitne medalje zdaj tekmeca manj. Eden prvih favoritov, Nemec Timo Boll, je zaradi bolezni namreč odpovedal nastop v posamični konkurenci.

Od tekmovanja pa se je popoldne poslovila slovenska lokostrelska ekipa. V osmini finala so Slovence s 6:2 izločili Ukrajinci.

STA


Najbolj brano