Tokič do osmega naslova

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič se je po osmih letih vrnil na državno prvenstvo in na Jesenicah dokazal, da je v Sloveniji še vedno najboljši. V finalu je s 4:2 ugnal Jana Žibrata, s tem pa osvojil svoj osmi posamični naslov.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič se je po osmih letih vrnil na državno prvenstvo in na Jesenicah dokazal, da je v Sloveniji še vedno najboljši. Foto: Leo Caharija
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič se je po osmih letih vrnil na državno prvenstvo in na Jesenicah dokazal, da je v Sloveniji še vedno najboljši. Foto: Leo Caharija

JESENICE > Novogoričan je že izgubljal z 0:2, a v nadaljevanju izid preobrnil v svojo korist. V četrtem nizu je tudi izničil zaostanek s 7:9 in 10:11. Naslednja dva niza je dobil lažje.

Nekaj težav je imel v polfinalu, kjer mu je nadarjeni Darko Jorgič po zaostanku z 0:3 odvzel dva niza.

"Delo sem opravil korektno, jasno pa je, da nisem igral najboljšega tenisa. Enostavno se nisem dobro počutil, tudi če bi igral proti očetu, bi zagotovo imel probleme. Ne bom lagal, vedno govorim po resnici, zato moram reči, da nisem zadovoljen z organizacijo. Prišel sem iz Nemčije, očitno s konja na osla. Imam težave z gležnji, pa sem moral igrati na parketu, na katerem se nikjer ne igra. Tudi svetloba ni bila prava, zato sem bil mogoče videti malce nejevoljno. A svoje delo sem opravil. Vesel sem, da sem spet državni prvak, povsem jasno pa je, da se tega ne veselim, kot bi se to Žibrat ali Jorgič. Oba pa moram pohvaliti, pokazala sta, da imata potencial. Jaz komaj čakam, da bo Jorgič malo starejši, jaz pa tretji igralec reprezentančne ekipe. S tako ekipo bi lahko kaj dosegli, samo upam, da Jan in Darko ne bosta prišla na pravo raven, ko bom jaz že v pokoju," je po zmagi dejal 34-letni Tokič.

Pri ženskah je naslov ubranila igralka Inter Diskonta Manca Fajmut, ki je v finalu s 4:1 premagala mlado Tamaro Pavčnik. Ta je v polfinalu presenetila Alex Galič. Za Fajmutovo, ki je v polfinalu ugnala Zalo Veronik, je to tretji posamični naslov, pričakovano pa je postala prvakinja med dvojicami, kjer je igrala skupaj z Galičevo.

Pri moških dvojicah sta zmagala Žibrat in Deni Kožul, pri mešanih pa Gregor Zafoštnik in Zala Veronik.

Izidi zaključnih dvobojev:

> moški, posamezno:

- polfinale:

Bojan Tokič - Darko Jorgič 4:2

Jan Žibrat - Mitja Horvat 4:0

- finale:

Tokič - Žibrat 4:2

> ženske, posamezno:

- polfinale:

Manca Fajmut - Zala Veronik 4:0

Alex Galič - Tamara Pavčnik 0:4

- finale:

Fajmut - Pavčnik 4:1

> moške dvojice:

- finale:

Uroš Slatinšek/Darko Jorgič - Jan Žibrat/Deni Kožul 3:0

> ženske dvojice:

- finale:

Manca Fajmut/Alex Galič - ZalaVeronik/Nika Veronik 3:1

> mešane dvojice:

Gregor Zafoštnik/Zala Veronik/Katja Gutnik 3:1

STA


Najbolj brano