Točke le Puntarju

Maribor in Litija sta se z zmagama v četrtem krogu prve lige v dvoranskem nogometu zavihtela na vrh lestvice. Žrtev Litije je bil kobariški Oplast, praznih rok je ostal novinec Kix, Primorce pa je razveselil le Puntar.

Takole je zadnji gol za zmago Puntarja v Ajdovščini dosegel 
Gregor Kos. Foto: Igor Mušič
Takole je zadnji gol za zmago Puntarja v Ajdovščini dosegel Gregor Kos. Foto: Igor Mušič

KOBARID > Najkakovostnejši dvoboj na primorskem parketu je bil v Kobaridu, kjer je pri domačem pokalnem zmagovalcu Oplastu gostoval nekdanji prvak Litija. V drugem polčasu je tekma minila v znamenju bratskega dvoboja družine Ručna. Domače je v drugo vodstvo na tekmi popeljal Jani Ručna, a je preobrat z golom že v 26. minuti nakazal njegov brat na delu v Litiji Borut Ručna. Oplast se je še trudil, a je bil za neučinkovitost kaznovan v 33. minuti, ko je končni izid postavil Teo Turk.

“Preveč je bilo individualnih poizkusov in napak, po katerih smo prejeli zadetke. V napadu smo imeli že v prvem polčasu toliko priložnosti, da bi morali odločiti tekmo, a jih nismo izkoristili. Litija se je vrnila v igro in odnesla točke,” je po tekmi povedal domači trener Saša Leban.

2. SFL, 1. krog, primorska izida - Gorica FK : Mlinše 2:3 (1:1; 1:0 Milanič 4., 1:1 Močnik 16., 1:2 Knez 25., 2:2 Filipič 27., 2:3 Dolinšek 39., iz 10 m.), Oplast B : Kebelj 2:3 (1:1; 1:0 Škrinjar 9., ag., 1:1 Žigart 10., 2:1 Školč 24., 2:2 Pučnik 29., 2:3 Fridrih 38.).

Primorski derbi je bil tokrat v Ajdovščini, kjer je tolminski Puntar rutinsko opravil s povratnikom v družbo najboljših, Kixom. Domači so favoritu delo olajšali predvsem v uvodnih osmih minutah, ko so z neprevidnostjo in premajhno organiziranostjo v obrambi hitro dobili gola iz najstrožje kazni in iz protinapada. Nadaljevanje je bilo precej enakovredno, v drugem polčasu pa so bili domačini nekaj časa celo nevarnejši. Ko je najboljši posameznik domačih Andrej Vanceta znižal na 1:2, je izenačenje do 34. minute viselo v zraku. Vendar pa je nato Kixu po drugem rumenem kartonu Vancete in njegovi izključitvi pošla sapa. Končni izid je iz prostega strela postavil Gregor Kos, ki bi nato kasneje lahko z desetmetrovke izid še povišal, a ni bil natančen.

Trener Kixa Matic Nagode, je bil kljub porazu optimist: “Pokazali smo najbolj kakovostno igro doslej. Tekmec je pač izkoristil več priložnosti, kot smo jih mi. Osredotočiti se bomo morali na dvoboje za obstanek.”

Tolminski strateg Matej Kavčič si je po prvih točkah v novi sezoni oddahnil: “Bili smo boljši. Proti koncu smo si zagrenili položaj, ko smo prejeli zadetek, a smo nato dovolj hitro reagirali in mirno končali tekmo. S prvimi točkami bomo bolj sproščeni.”

Škofijski Bronx se je v Mariboru favoritu dolgo upiral, v drugem polčasu pa so Štajerci z večjim izborom nevarnih nogometašev dosegli preobrat. Trenerju Škofjotu Dinu Krivičiču je bilo upravičeno žal izgubljene priložnosti: “Začeli smo dobro, in povedli z 1:0 ter imeli priložnost za povišanje vodstva. Domači vratar je to ubranil. Tudi kasneje je še nekajkrat dokazal, da je eden najboljših v Sloveniji. V drugem delu smo poskušali priti do preobrata tudi z vratarjem v polju, vendar nam igra ni stekla, prejeli pa smo še dva poceni gola.”

Izžrebali so pare osmine finala slovenskega pokala v dvoranskem nogometu, kjer naslov brani kobariški Oplast. Tekme bodo 16. in 17. oktobra, primorski pari pa so - Kix : Slemen, Bronx : Black and White, Mlinše : Gorica in Oplast : Puntar.

> 1. SFL, 4. krog - Kix : Puntar 1:3 (0:2; 0:1 Zalašček 6. iz 6 m, 0:2 Rutar 8., 1:2 Vanceta 28., 1:3 Kos 34.), Maribor : Bronx 5:2 (1:1; 0:1 Zajc 6., 1:1 Fileković 9., 2:1 Fileković 21., 3:1 Totošković 28., 4:1 Totošković 35., 5:1 Fideršek 38., 5:2 Čuk 38.), Oplast : Litija 2:3 (1:1; 1:0 Sovdat 3., 1:1 Vrhovec 15., 2:1 J. Ručna 22., 2:2 B. Ručna 26., 2:3 Turk 33.), Sevnica : Benedikt 2:0.

Vrstni red - Litija , Maribor po 8, Dobovec 7, Oplast, Bronx po 6, Sevnica 4, Benedikt, Puntar po 3, Kix 0.

STA, IM


Najbolj brano