Točke in podaje tudi po poškodbi

Čeprav trener košarkarjev Rogaške Damjan Novaković ni bil povsem zadovoljen s sobotno predstavo Matica Rebca na gostovanju pri Portorožu, pa je Postojnčan z 12 točkami in 11 podajami potrdil, da se po neugodnih zdravstvenih težavah vrača v pravo formo.

Maticu Rebcu (z žogo) igranje v domžalskem dresu ni 
prineslo le lepih trenutkov. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Maticu Rebcu (z žogo) igranje v domžalskem dresu ni prineslo le lepih trenutkov. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA > Huda poškodba desnega kolena je Matica Rebca za dlje časa oddaljila od košarkarskih dvoran, za nameček pa je po neuspelem prestopu k Unionu Olimpiji izgubil zaupanje v vodilne može Heliosa, tako da je po petih sezonah zapustil Domžale in se preselil v Rogaško Slatino. V moštvu aktualnih državnih podprvakov je hitro prevzel vlogo prvega dirigenta in s povprečjem nekaj manj kot 17 točk in deset podaj na tekmo potrdil, da še zdaleč in pozabil igrati košarke. “Lepo se je bilo vrniti na parket, čeprav je bilo to po dolgem premoru tudi zelo naporno. Trenutno sem zdrav in stoodstotno pripravljen, nared sem za vse napore in tako lahko ponovno uživam v košarki. Zaradi poškodbe sem izpustil tudi nastop na evropskem prvenstvu do 20 let, a sem kljub temu ostal v stiku s fanti iz reprezentance, s katerimi sem se družil na pripravah,” je trnovo pot do vrnitve v vrhunsko formo opisal 20-letni organizator igre. Rebec ne skriva, da se z Domžalčani ni razšel v najlepšem odnosu: “Tudi takšne stvari se dogajajo. Slovo ni bilo najlepše, a tak je profesionalni šport. Sedaj uživam v Rogaški Slatini, kjer me je vodstvo kluba sprejelo z odprtimi rokami. Ekipa je lani osvojila visoko drugo mesto v državnem prvenstvu, letos pa se o končnih ciljih še nismo pogovarjali. Gremo korak za korakom. Osnovni cilj je zanesljiva uvrstitev v ligo za prvaka, nato pa se bomo skušali prebiti čim više. Vedno lahko računamo tudi na podporo navijačev, ki so z nami tudi na najdaljših gostovanjih.”

Štajerci so pod Rebčevim vodstvom novo prvenstveno sezono odprli s tremi zanesljivimi zmagami in potrdili, da so visoki apetiti realni in dosegljivi. Eden od najbolj nadarjenih slovenskih organizatorjev igre, ki je bil lani blizu vozovnici za nastop na svetovnem prvenstvu v članski konkurenci, po vrnitvi na parket ni spreminjal načina igre, tako da še naprej navdušuje s hitrimi menjavami ritma in številnimi asistencami za svoje soigralce, v kritičnih trenutkih pa se ne boji prevzeti odgovornosti in pogledati proti obroču. “Z vodstvom Rogaške sem se dogovoril za enoletno pogodbo, nato pa se bomo pogovarjali naprej. Sezona se je šele dobro začela, tako da o dolgoročnih ciljih še ne razmišljam. Najbolj pomembno je, da ostanem zdrav,” je po koncu sobotnega dvoboja v Luciji dodal Rebec.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano