Tina Maze v lov na Zlato lisico s številko pet

Najboljša slovenska športnica Tina Maze bo na sobotnem veleslalomu za 51. Zlato lisico v Mariboru nastopila s številko pet, ki jo je izvlekla na javnem žrebanju pred približno 3000 navijači na trgu Leona Štuklja v štajerski prestolnici.

Najboljša slovenska športnica Tina Maze bo na sobotnem veleslalomu za 51. Zlato lisico v Mariboru nastopila s številko pet. Foto: Gepa
Najboljša slovenska športnica Tina Maze bo na sobotnem veleslalomu za 51. Zlato lisico v Mariboru nastopila s številko pet. Foto: Gepa

MARIBOR > Tekmo bo začela Avstrijka Anna Fenninger, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku tako kot Mazejeva osvojila dve zlati in srebrno medaljo. Takoj nato se bo s starta pognala svetovna in olimpijska prvakinja v slalomu Američanka Mikaela Shiffrin.

"Že toliko govorim, vsi veliko berete in slišite o meni, tako da bom bolj kratka. Rada bi se vam vsem zahvalila, da ste prišli v Maribor in da boste navijali. Prinesla sem darilo, tisti, ki boste najglasneje navijali, boste dobili kapo," je dejala na žrebanju in nato med gledalce zalučala deset kap.

Vodja tekmovanja za 51. Zlati lisico na mariborskem Pohorju je pozno popoldne po zadnjem pregledu proge dejal, da je ta v izvrstnem stanju in ne pričakuje težav na tekmi svetovnega pokala v naslednjih dveh dnevih. V soboto, ko bo prva vožnja veleslaloma ob 10., finale pa ob 13.15 uri, je napovedano zelo lepo in sončno vreme.

"V nedeljo, ko je na programu slalom (prva vožnja ob 9.45., finale pa ob 12.45) bo vreme malo slabše. Upamo, da bo glede na napovedi poslabšanje imelo malo zamude, toda to nima vpliva na samo progo, ki jo bomo potrebi utrdili s soljo. Napovedan je bolj dež kot sneg, tudi snežinke so namreč narisali vremenoslovci za Maribor, vendar količine ne bodo pretirane. Za soboto pa je napovedano lepo in sončno vreme, približno deset stopinj prek dneva in to bo zagotovilo lepe tekme," je napovedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

STA


Najbolj brano