Tina Maze svetovna podprvakinja v superveleslalomu

Slovenka Tina Maze je svetovna podprvakinja uvodne tekme svetovnega prvenstva v ameriškem Vailu. Na superveleslalomu za ženske v Beaver Creeku je bila Mazejeva na drugem mestu za tri stotinke počasnejša od Avstrijke Anne Fenninger. Tretje mesto je osvojila Američanka Lindsey Vonn (+0,15).

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

BEAVER CREEK > Mazejeva je danes znova odsmučala vrhunsko predstavo. Potem ko so imele tekmovalke na začetku nekaj težav, zaradi močnega vetra so prireditelji start prestavili za 30 minut, je ob svojem nastopu delo opravila vrhunsko in na cilju prevzela vodstvo.

Neposredno pred njo je startala tudi ljubljenka ameriških tribun Vonnova, ki je gladko prevzela vodstvo. A varovanka trenerja Andree Massija je imela svojo računico. Potem ko je vodilna v seštevku svetovnega pokala imela nekaj težav, predvsem s slabim počutjem in boleznijo, je kljub slabi popotnici tokrat spet stopila na plin in v cilju ob velikem veselju prevzela vodstvo.

Mazejevo je nato tri številke za njo prehitela zgolj Fenningerjeva, ki je imela v cilju tri stotinke prednosti. Vse ostale tekmice so nato za vodilno trojico zaostajale.

"Ko sem prišla v cilj, je bila na tribuni tišina, ker se ne vidi takoj, da sem prehitela Lindsey, potem sem razumela, ko sem videla, da sem prva. Ta občutek je bil lep, največji izziv mi je bil danes premagati Lindsey. To mi je uspelo, naredila sem dobro vožnjo, tega sem res zelo vesela. Zdaj imam sicer malo grenkega priokusa, a na koncu kariere se ti vse to obrne. Pomembno je, da si na vsaki tekmi stoodstoten, breme se mi je danes odvalilo z ramen. Zdaj imam prave občutke, biti na stopničkah je res velik užitek," je po naslovu podprvakinje za televizijo Slovenija dejala Mazejeva.

Danes sta nastopili še dve Slovenki. Ilka Štuhec je tekmo končala na 17. mestu, za vodilno je zaostala 2,20 sekunde, Vanja Brodnik pa je bila na koncu 27. (+3,96).

STA


Najbolj brano