Tina Maze si bo vzela leto dni premora

Najboljša slovenska športnica Tina Maze je sporočila, da si bo vzela leto dni premora, preden bo sprejela odločitve o koncu ali nadaljevanju tekmovalne poti v alpskem smučanju. “Ker še nisem uradno naznanila mojih načrtov za prihodnost, se mi zdi, da je primerno, da o tem povem več s tem sporočilom,” je zapisala.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

ČRNA NA KOROŠKEM > “Po šestnajstih dolgih in uspešnih sezonah, ko sem trenirala in tekmovala v vseh disciplinah mislim, da moje telo in um potrebujeta daljši počitek kot po navadi. Vzela si bom leto dni premora preden sprejmem nadaljnje odločitve. Čas bom izkoristila tudi za to, da dokončam diplomo, nekaj pa ga bom namenila tudi marketingu in komunikacijskim aktivnostim s partnerji: Stöckli, Milka, Fila, Alpina Watches, I Feel Slovenia, Zlatarna Celje ter drugimi projekti, ki jih imam v mislih. Na tem mestu bi se vam rada iskreno zahvalila za veliko podporo v vseh teh letih. Upam, da razumete in spoštujete mojo odločitev. O nadaljnjem razvoju dogodkov vas bom obveščala. Želim vam lepo poletje. Iskreno vaša. Tina,” je sporočila Tina Maze.

Doslej je osvojila štiri olimpijske medalje, po dve zlati in srebrni, štiri zlate ter pet drugih mest na svetovnih prvenstvih, zmagala je v skupnem seštevku svetovnega pokala ter je s tem najboljša slovenska športnica vseh časov. 2. maja je dopolnila 32 let.

STA


Najbolj brano