Tina Maze s smukom začenja boj za veliki kristalni globus

V francoskem Meribelu se bo danes ob 11. uri začel zadnji ženski smuk sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, s tem pa se bo razplamtel boj za skupno zmago, v katerem se za veliki kristalni globus bojujeta slovenska šampionka Tina Maze in avstrijska izzivalka Anna Fenninger. Trideset točk prednosti ima Avstrijka. Moški smuk bo ob 9.30.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

MERIBEL > Poleg Tine Maze, ki je imela na prejšnjem prizorišču v finskem Areju veliko težav s trebušno gripo, bo v smuku nastopila še Ilka Štuhec. Mazejeva je v tej disciplini pred zadnjo tekmo tretja, za drugo Anno Fenninger zaostaja 61 točk. V slalomskem in superveleslalomskem seštevku je Korošica tretja, v veleslalomu pa sedma.

“Moje smučanje je samozavestno. Za veliki kristalni globus bo morala Tina napraviti napako. Do konca bo napeto, ne vem, ali mi lahko uspe,” meni Fenningerjeva.

Zanimivo bo tudi v moški konkurenci. V vodstvu je Avstrijec Marcel Hirscher, ki ima pred Norvežanom Kjetilom Jansrudom 164 točk prednosti. Oba sta že osvojila po en mali kristalni globus; Hirscher veleslalomskega, Jansrud pa superveleslalomskega. V dobrem položaju sta tudi za preostala, saj je Avstrijec vodilni slalomist, Norvežan pa najboljši smukač.

V ženski konkurenci ni dokončno oddan še noben globus, v moški pa si je superveleslalomskega že priboril Jansrud, veleslalomskega pa Hirscher.

V Meribelu, kjer slovenska moška vrsta ne bo imela svojega predstavnika, bo v četrtek superveleslalom, v petek ekipna tekma, v soboto slalom za ženske in veleslalom za moške, v nedeljo pa slalom za moške in veleslalom za ženske.

STA


Najbolj brano