Tina Maze na veleslalomu v Areju s številko sedem

Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze bo na današnjem veleslalomu za svetovni pokala alpskih smučark v Areju na Švedskem nastopila s številko sedem, takoj za Avstrijko Anno Fenninger, največjo tekmico v boju za skupno zmago v pokalu.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

ARE > Tekma se bo začela s prvo vožnjo ob 16. uri, finale pa bo ob 19. uri.

Na startu bodo še tri Slovenke: Ana Drev (25), Katarina Lavtar (32) in Tina Robnik (52).

Tina Maze je bila na prejšnji tekmi, ki je bila 8. marca v Garmisch-Partenkirchnu, druga. Pred njo je bila v superveleslaloma le Američanka Lindsey Vonn, tretje mesto je pripadlo Anni F enninger. S tem je v boju za veliki kristalni globus pobudo znova prevzela slovenska šampionka, saj je bila na prejšnjih treh tekmah Avstrijka na stopničkah vedno uvrščena pred najboljšo Slovenko. Črnjanka ima pred današnjim veleslalomom in sobotnim slalomom v Areju 44 točk prednosti pred Fenningerjevo. Do konca sezone je sicer še šest tekem.

Po tekmah v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je Mazejeva na vprašanje o trenutni veleslalomski formi odgovorila: “Mislim, da se smučam dobro, stvar je v tem, da najdeš sproščenost in zaupanje. Počutim se dobro, veleslalom mi je vedno domač. V Mariboru sem si enostavno želela preveč in sem naredila napako v spodnjem delu, zato bom naredila vse, da bom tokrat zbrana od starta do cilja.”

STA


Najbolj brano