Tina Maze na superveleslalomu pred Anno Fenninger

Američanka Lindsey Vonn je zmagovalka predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni v Garmisch-Partenkirchnu. Na stopničke se je znova zavihtela Tina Maze z zaostankom dveh desetink sekunde, tretje mesto pa je pripadlo Avstrijki Anni Fenninger, ki je bila od Vonnove počasnejša 36 stotink sekunde.

Tina Mazeje ima pred tekmama v tehničnih disciplinah ob koncu prihodnjega tedna v Areju prednost 44 točk pred Anno Fenninger.  Foto: STA
Tina Mazeje ima pred tekmama v tehničnih disciplinah ob koncu prihodnjega tedna v Areju prednost 44 točk pred Anno Fenninger.  Foto: STA

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > V boju za veliki kristalni globus je pobudo znova prevzela slovenska šampionka. Tina Maze je zaostala le za Lindsey Vonn, za 16 stotink sekunde pa je bila hitrejša od avstrijske izzivalke za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark. Mazejeva ima pred tekmama v tehničnih disciplinah ob koncu prihodnjega tedna v Areju prednost 44 točk pred Anno Fenninger. Do konca sezone je še šest tekem.

Boj za superveleslalomski mali kristalni globus pa se bo z razpletom tekme v Garmischu prenesel na zadnjo tekmo sezone v francoskem Meribelu. Vonnova (440) bo v Savojskih Alpah branila pičlih osem točk prednosti na vrhu posebnega seštevka v disciplini pred Fenningerjevo. Iz tega boja pa je dokončno izpadla tretjeuvrščena Mazejeva, njen zaostanek 110 točk je za mali globus tudi teoretično prevelik.

STA


Najbolj brano