Mazejeva najboljša na treningu

Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze je po četrtkovem treningu napovedala boj za zlato medaljo na današnjem smuku na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, ki se bo začel ob 19. uri po slovenskem času. Slovenska barve bosta branili še Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

BEAVER CREEK > Tina Maze je bila najboljša na zadnjem treningu; tri stotinke boljši čas je sicer tako kot na superveleslalomu ponovno dosegla Avstrijka Anna Fenninger, ki pa je zgrešila vratca, tako kot tudi domačinka Lindsey Vonn, ki je bila 19. (+2,72). Za Vonnovo je to zadnja priložnost, da pred domačimi gledalci in na domači progi osvoji zlato.

Tretji čas je dosegla Švicarka Lara Gut (+0,74). Ilka Štuhec je vpisala 21. čas (+2,74), Vanja Brodnik 33. (+3,83), Ana Bucik, četrta Slovenka, ki se pripravlja na kombinacijo, pa 45. (+9,70).

“Že po superveleslalomu sem dejala, da sem se prvič počutila sproščeno in sem razumela to progo. Isto sem naredila na zadnjem treningu, sem se spoprijateljila z njo in me je zelo hitro nekako odnesla po strmini. Tudi na tekmi želim ponoviti tako vožnjo. Sem pripravljena na smuk. Zavoji so zelo pomembni in tudi hitrost, ki je potrebna za zadnji ciljni del. Občutki so zelo dobri, ker ni enostavno doseči na tej progi. Vesela sem, da mi jo je uspelo dobro spoznati,” je dejala Mazejeva, in napovedala boj za zmago.

STA


Najbolj brano