Tina Maze danes za veleslalomski vrh

Poleg najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze bodo na današnjem veleslalomu svetovnega pokala v Aspnu v ZDA nastopile še Ana Drev, Katarina Lavtar in Ilka Štuhec.

Tina Maze
Tina Maze 

ASPEN > Tina Maze in Katarina Lavtar bosta branili slovenske barve tudi na nedeljskem slalomu. Danes se bo prva vožnja začela ob 18., finale pa ob 21. uri.

“Grem iz tekme v tekmo. Zadovoljna bi bila, če bi pokazala to, kar kažem na treningu. Imamo primerjave s treningov, ki so v bistvu pozitivne, toda trening ni nikoli pokazatelj tega, kar se dogaja na tekmah. Dobiš neke okvirje in informacije, ki pridejo prav. Trenutno sem na treningih v ospredju in sem s tem zadovoljna,” je po treningih v Vailu, kjer bo februarja svetovno prvenstvo, povedala Mazejeva.

Dvakratna olimpijska zmagovalka je bila na uvodnem veleslalomu konec oktobra v Söldnu šele 22., nato pa je bila 15. novembra najboljša na slalomu v finskem Leviju.

Alpski smučarji bodo nastopili v hitrih preizkušnjah v kanadskem Lake Louisu. Slovensko moško ekipo sestavljajo Andrej Šporn, Rok Perko, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater. Na nedeljskem superveleslalomu v Lake Louisu bosta nastopila Perko in Kosi, končna slovenska četverica, ki bo nastopila na smuku, pa bo znana tik pred današnjo preizkušnjo, ki se bo začela ob 19.30.

STA


Najbolj brano