Tina Maze bo komentirala smučanje Lindsey Vonn

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze se bo med tekmovalnim premorom preizkusila v povsem novi vlogi. Odzvala se je povabilu Eurosporta ter se bo usedla na komentatorsko mesto kot strokovna komentatorka televizijskih prenosov tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Tina Maze se je odzvala  povabilu Eurosporta. Foto: STA
Tina Maze se je odzvala povabilu Eurosporta. Foto: STA

LJUBLJANA > Slovenska športna zvezdnica, ki se še ni odločila o nadaljevanju športne kariere, bo svoje komentatorske sposobnosti prvič preizkusila na tekmah svetovnega pokala, ki bodo danes in jutri v Val d'Iseru, kjer bosta na sporedu moška veleslalom in slalom, ter v Aareju, kjer bosta ženski preizkušnji v veleslalomu in slalomu.

Arnaud Simon, višji podpredsednik za vsebine in produkcijo pri Eurosportu, je ob tem povedal: “To, da se nam pri naših prenosih pridružuje smučarska prvakinja svetovnega pokala, je za nas ogromna pridobitev. Eurosport na področju tehnologije, vsebin in tudi strokovnih komentatorskih kadrov ogromno posveča temu, da gledalcem šport približa do te mere, da se v njih vzbudi prava športna strast. To bodo tokrat lahko izkusili s Tino Maze, kraljico snežnih strmin in olimpijsko ter svetovno prvakinjo, ki jim bo s svojim strokovnim znanjem omogočila tisto pravo razumevanje in resnično izkušnjo alpskega smučanja.”

“V čast mi je, da bom tokrat lahko članica komentatorske ekipe Eurosporta, kjer so zimski športi tako rekoč doma. Komaj čakam, da bom z gledalci delila svoje smučarsko znanje in izkušnje, ki sem si jih pridobila v tekmovalni karieri,” je dodala Mazejeva.

Korošica bo v živo pred in po vsaki tekmi strokovno analizirala vožnjo, teren in pogoje. Mazejeva je ena izmed šestih tekmovalk v zgodovini športa, ki jim je uspelo osvojiti vseh pet disciplin svetovnega pokala, zato bo s svojim raznovrstnim znanjem lahko brez težav pokrivala vse discipline, so prepričani pri Eurosporta. V tej sezoni se bosta kot strokovna komentatorja prenosov v smučarskih skokih preizkusila tudi legendi tega športa Martin Schmitt in Adam Malysz.

Tina Maze bo svoje strokovne komentarje predstavila tudi v novi enourni oddaji “Wintersports Today”, na sporedu ob 17.45 v soboto in ob 19. uri v nedeljo.

Minuli vikend so na Eurosportu v sodelovanju z ameriškim asom Bodejem Millerjem premierno prikazali spust po smukaški progi v Beaver Creeku v virtualni resničnosti.

STA


Najbolj brano