Tina Maze: Gre za zavajanje ljudi

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je v izjavi za RTV Slovenija dejala, da ji je pri celotni zadevi glede njenega poslovilnega nastopa na Zlati lisici januarja prihodnje leto v Mariboru predvsem žal ljudi, ki morajo vse to gledati in poslušati.

Tina Maze
Tina Maze 

LJUBLJANA > “Gre za zavajanje ljudi, meni pa se dela krivica. Še vedno se soočam z njo, saj mi ni vseeno, kaj si mislijo ljudje o meni. Absolutno je to velika škoda, predvsem pa mi je žal ljudi, ki morajo vse to gledati in poslušati. Znova se pojavljajo stvari, za katere smo mislili, da so se končale,” je za RTV Slovenija dejala Tina Maze.

Jabolko spora med ekipo najuspešnejše slovenske alpske smučarke vseh časov in Smučarske zveze Slovenije (SZS) je nastala po današnjem sporočilu za javnost SZS, da Tina Maze nastop v reprezentančnem dresu pogojuje s plačilom sponzorskih sredstev v višini 90.000 evrov.

“V reprezentančnem dresu bo nastopila, v kolikor bo vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva in bi na tak način pridobila 90.000 evrov. V nasprotnem primeru namerava nastopiti v svojih oblačilih in dresu, na katerem so njeni sponzorji,” so navedli v izjavi za javnost pri SZS, iz tabora Tine Maze pa so tovrstno pogojevanje odločno zanikali. Odvetnik Tine Maze Damijan Terpin je na današnji izredni novinarski konferenci v Gorici izjavil, da Tina Maze ni pogojevala nastopa na Zlati lisici z 90.000 evri odškodnine, kot je navedla SZS.

“V sporočilu SZS je vrsta neresničnih trditev, ki črnijo ugled in dobro ime Mazejeve ter so uničili praznik, ki smo za pripravili za slovo največje slovenske športnice in gotovo največje smučarke 7. januarja v Mariboru. Zakaj se je SZS odločila za ta korak ne vem, je neumno, nedostojno in nesmiselno,” je navedel Terpin.

STA


Najbolj brano