Tim Gajser brani naslov

Najboljši motokrosisti na svetu so že v pričakovanju prve dirke sezone svetovnega prvenstva MXGP, ki bo jutri v Katarju.

Tim Gajser
Tim Gajser 

DOHA > Začetek sezone bo postregel s tradicionalno nočno dirko (prva preizkušnja bo ob 16. uri, finalna pa ob 19. uri), ki jo je lani prepričljivo dobil kasnejši svetovni prvak, slovenski predstavnik Tim Gajser. Gajser je lani dobil uvodno dirko in z uspehom napovedal zmagoslavno sezono. “Konkurenca bo letos res izredno močna, fantje so trdo garali in ne bo lahko. Za mano so kvalitetne priprave, z očetom sva trdo trenirala. Počutje je dobro, prav tako vzdušje,” je pred prvim startom v novi sezoni povedal Gajser. Pripravljalne dirke v Italiji so pokazale, da je krog favoritov za zmago širši kot pred začetkom lanske sezone. A Gajser ostaja glavni favorit za zmago na uvodni dirki. Njegov največji tekmec bo devetkratni svetovni prvak, Italijan Antonio Cairoli, ki je prevladoval na pripravljalnih dirkah.

Sezona bo dolga. Pred motokrosisti je kar 19 dirk, razporejenih po vsem svetu. Po Katarju sledijo Indonezija, Argentina in Mehika, v aprilu pa bodo na vrsti prve dirke na evropskih tleh. Gajserju se bodo 16. aprila v Italiji na startni rampi pridružili še Klemen Gerčar, Jernej Irt in Peter Irt. RN


Najbolj brano