Tiger Woods lovi rekord

Najbolj slavni golfist v zgodovini, Američan Tiger Woods, se je po petnajstmesečni odsotnosti vrnil v tekmovalne arene. Na turnirju na Bahamih je dokazal, da lahko postane največji v zgodovini, oziroma da lahko preseže Jacka Nicklausa in Sama Sneada, vendar bo za to potreboval še nekaj časa.

Tiger Woods Foto: Wikipedia/Keith Allison
Tiger Woods Foto: Wikipedia/Keith Allison

NEW YORK > Tiger Woods, ki bo konec decembra praznoval 41. rojstni dan, je na turnirju Hero World Challenge, ki ga organizira njegova dobrodelna ustanova, blestel v določenih segmentih in hkrati razočaral v odločilnih trenutkih. Dosegel je največ 'birdiejev' med vsemi nastopajoči, vendar tudi največ 'double boogijev'. Tretji dan je končal brez izgubljenega udarca in sedmimi 'birdieji' ter se povzpel tik pod vrh razpredelnice. Zadnji dan se mu ni izšel in tekmovanje je končal na 15. mestu med osemnajstimi nastopajočimi.

Kot je sam dejal, je bil nad razpletom navdušen. Po eni strani zaradi izrednega zanimanja javnosti in podpore z vseh strani - med turnirjem ga je prek socialnih omrežjih spodbujal celo predsednik ZDA Donald Trump, po drugi pa zavoljo dejstva, da ga koleno in hrbet nista izdala.

“Pred turnirjem sem sicer govoril o zmagi, a pošteno povedano, ta ni bila v mojem dosegu. Sem pa si dokazal, da še vedno zmorem. Bolečina zdaj ni več ovira, na poti do novih naslovov me lahko zaustavi le moja glava. In ta je zdaj na pravem mestu,” je dejal Woods in dodal: “Tekmovanj se bom zdaj lotil na drugačen način. Nekoč sem na teden pretekel do 50 kilometrov, bil na vadišču ure in ure, zdaj po štirih operacijah kolena in dveh hrbtenice pa se moram osredotočiti predvsem na mentalni del.”

Američan, ki je na vrhu lestvice preživel 683 tednov, ni veliko oddaljen od naziva najboljšega vseh časov. Za legendarnim Jackom Nicklausom (18) zaostaja štiri 'majorje', za Samom Sneadom (81), rekorderjem po številu zmag na turneji PGA, pa zgolj dve.

STA


Najbolj brano