Theaux pokoril ledeno Deborah Compagnoni, Kline 22.

Zmagovalec smuka za svetovni pokal v Santa Caterini je Adrien Theaux (+1:47,29). Francoz je na brutalno ledeni progi, poimenovani po Deborah Compagnoni, slavil s prednostjo 1,04 sekunde. Drugi je bil Avstrijec Hannes Reichelt, tretji David Poisson, ki je za rojakom zaostal 1,15 sekunde. Najboljši Slovenec je bil 22. Boštjan Kline (+2,59).

Boštjan Kline Foto: STA
Boštjan Kline Foto: STA

BORMIO > Ledeno progo je najbolje obvladal Adrien Theaux za še tretjo zmago v svetovnem pokalu, vse tri je dosegel na smukih, nazadnje je slavil marca 2013 v Kvitfjellu. Tri kilometre in dvesto metrov dolg smuk v italijanskih Dolomitih, proga je bila kljub sončnemu vremenu v celoti v senci, je bil zelo selektiven z veliko odstopi in tudi spektakularnimi vložki. Tako se je Italijan Christof Innerhofer (+1,22) nerodno zapletel v vratca, zastavica pa se mu je ujela za očala in je večji del smuka prevozil s količkom, nazadnje pa je osvojil četrto mesto.

Nekoliko v ozadju sta ostala leteča Vikinga. Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je dobil prva tri smuka v tej sezoni, na progi ni našel pravega ritma ter idealne linije in je z zaostankom 1,61 sekunde osvojil sedmo mesto. Njegov rojak Kjetil Jansrud, ki je Svindalu delal družbo na smukaških stopničkah v Beaver Creeku in Val Gardeni, je bil tokrat komaj 27. (+2,87).

Svindal (636) je s sedmim mestom na zadnji tekmi letos v boju za kristalni globus znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, Avstrijca Marcela Hirscherja (621), ki v smuku ne tekmuje, je prehitel za 15 točk.

Jansrud ostaja tretji skupno z zaostankom 225 točk. V posebnem smukaškem seštevku še naprej prepričljivo vodi Svindal (336) s 117 točkami naskoka pred Francozom Guillermom Fayedom (219).

Od Slovencev je ledene grbine najbolje obvladal Boštjan Kline, ki na treningih ni bil povsem v ospredju. Štiriindvajsetletni Mariborčan je vpisal svoj najboljši smukaški dosežek sezone ter drugi izid sezone, potem ko je bil 14. na superveleslalomu v Lake Louisu. Dve točki je za 29. mesto (+2,99) osvojil tudi Klemen Kosi, od katerega se je po dvakrat devetem mestu na treningih pričakovalo nekoliko več. Andrej Šporn je zaostal za trideseterico in točkami na 39. mestu (+4,35).

Naslednji tekmi bo po novem letu kot nadomestna lokacija za Sljeme znova gostila Santa Caterina z ženskim in moškim slalomom 5. in 6. januarja.

STA


Najbolj brano