Težje mu je bilo s Čelikom

Po tekmi z Nefčijem smo se med potjo domov pogovorili z enim od najbolj zaslužnih za koprsko zmago, novim vratarjem, 25-letnim Božidarjem Radoševićem.

Božidar Radošević v Nikšiću pred prvo uradno tekmo v novem dresu Foto: Rok Maver
Božidar Radošević v Nikšiću pred prvo uradno tekmo v novem dresu Foto: Rok Maver

BAKU, KOPER > “Skoraj 15 let sem bil v Hajduku, po prestopu med člane pa sem se selil na posojo od kluba do kluba,” je najprej opisal za svojo mladost že pestro zbirko klubov.

V vodstvu kluba pravijo, da je za četrtkovo tekmo veliko zanimanja. Po dveh letih so se znova odločili za prodajo letnih abonmajev, za prvenstvene in pokalne tekme bo stal 50 evrov. Najbolj zgodni kupci abonmaja bodo vstopnico za tekmo z Nefčijem lahko kupili za pet namesto običajnih deset evrov. Prav tako bodo kupci abonmajev sodelovali v nagradnem žrebanju, glavna nagrada bo skuter. Zaradi pravil Uefa bo ogled tekme z Nefčijem možen le na glavni tribuni, zato bodo tokrat vstopnice tudi za otroke, dijake in študente po polovični ceni. Abonmaje in vstopnice bo možno kupiti od srede med 8. in 15. uro na sedežu FC Koper, na dan tekme z Nefčijem pa od 17. ure na Info točki na stadionu.

> Je Hajduk res posebej težko okolje za domače nogometaše?

“Morda se bo komu to zdelo čudno, toda v Splitu je najtežje domačim igralcem. Ne samo, da je pritisk javnosti izjemen, ampak bolj cenijo igralce od drugod. Med člani sem branil le občasno, zato o pravi priložnosti niti ne morem govoriti.”

> Ste pa debitirali kar v evropskem pokalu.

“Ne, začel sem v domačem prvenstvu, potem pa res branil proti Unireji v četrtem, zadnjem predkrogu za vstop v skupinski del Uefa. Dobil sem priložnost še na dveh tekmah skupinskega dela evropskega pokala proti AEK in Anderlechtu. Znotraj moštva sem imel dva izjemna tekmeca: reprezentančnega vratarja Subašića, ki je bil na letošnjem SP v hrvaški izbrani vrsti rezerva, a bi po večinskem mnenju moral biti prvi vratar, in mlajšega Kalinića. Svoje delo sem solidno opravil. Težava je v tem .... (premislek). Hajduk je posebno okolje. O tem ne želim več razmišljati. Osredotočen sem na Koper.”

> Kako pa ste se sploh znašli v Istri?

“Poklical me je predsednik Guberac in me vprašal, če me zanima igranje v Kopru. Zagotovo mi igranje v prvi slovenski ligi predstavlja izziv. Rad bi preizkusil nekaj novega. Trenutno sem z vsem zadovoljen, tudi ekipa me je odlično sprejela.”

> Koper je torej vaša priložnost za preskok v uveljavljeno okolje?

“Upam, da bo odskočna deska za neko večjo zgodbo. Mislim, da sem dozorel za kaj takega. Dela se dobro, veseli me zaupanje trenerja Vanolija in štaba, posebej pa trenerja vratarjev Roberta Volka, ki od prvega dne verjame vame in me zelo spodbuja.”

> Ampak vaši prvi uradni tekmi v koprskem dresu sta bili zagotovo nekaj posebnega. S Čelikom dejansko 180 minut niste imeli dela. Kako težko se vam je bilo pripraviti na Nefči?

“Iskreno povedano, težje mi je bilo stati v golu proti Čeliku kot proti Nefčiju. Ker vso tekmo nisem imel dela, je toliko večja možnost, da te presenetijo iz nenadne akcije. Vso tekmo sem skušal ohraniti koncentracijo in ogretost, to pa ni lahko. Proti Nefčiju - sami ste videli - je bila zelo težka tekma. V takem vremenu nihče ne bi mogel odigrati vseh 90 minut v enakem ritmu. Raje imam take tekme, kjer imam veliko dela. Nisem potreboval potrditve, saj v svoje znanje nikoli nisem dvomil.”

> Kolikšna neznanka je bil za vas Nefči in njegovi igralci?

“Ker temeljito spremljam nogomet, sem poznal njihovo kakovost. To ne nazadnje potrjuje njihovo igranje v skupinskem delu evropske lige. V dveh sezonah so sicer izgubili tri nosilce igre, kljub temu so odlična ekipa, ki se ne bo predala do konca. In v Kopru bo težja tekma kot v Bakuju. Najtežje je čuvati rezultat.”

> Koliko poznate slovensko prvo ligo?

“Želimo napredovati v Evropi, ampak osrednja pozornost mora biti usmerjena v prvenstvo. Tekmecev še ne poznam dovolj dobro.”

ROK MAVER

Klubi B. Radoševića:

> 2007/2011 Hajduk Split (na posodo Hrvace, Mosor, Imotski, Željezničar),

> 2011 Budučnost Podgorica, 2012 Solin,

> 2012/2013 Istra 1961,

> 2013 Šibenik,

> 2013/2014 Inter Zaprešič.


Najbolj brano