Težave Portorožanov nas ne zanimajo

“Končnico želimo odpreti na pravi način. Odigrati moramo pravo tekmo in potrditi vlogo favorita,” pred nocojšnjim obračunom proti Portorožu pravi Koprčan v novomeškem dresu Nebojša Joksimović.

Nebojša Joksimović Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nebojša Joksimović Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVO MESTO >

> Čutite zaradi vloge favorita dodaten pritisk?

“Zavedamo se, da smo mi favoriti, a se zaradi tega ne obremenjujemo. Pomembno je, da že prvi dvoboj odigramo maksimalno resno. Ne smemo se zanašati na papirnate napovedi. Tudi tega četrtfinala ne bomo odigrali v popolni zasedbi, kar nam je povzročalo težave že v rednem delu sezone, ko smo doživeli kar nekaj nepričakovanih porazov. Upam, da je bila to dobra šola za naprej in bomo iz tistih porazov potegnili nekaj pozitivnih stvari.”

> Vam lahko zdesetkani Portorožani pokvarijo načrte?

“Vem, da imajo v taboru Portoroža določene zdravstvene težave, vendar o tem ne razmišljam preveč. Tudi mi se borimo z določenimi težavami, ki pa ne smejo vplivati na končni rezultat. Imamo idejo, kako priti do pozitivnega rezultata in upam, da jo bomo tudi uresničili na parketu.”

> Verjetno vas v končnici sezone zanima le nova državna lovorika?

“Ne skrivamo, da so naši cilji visoki, a nas do želenega uspeha vodi zelo dolga pot. Na vsaki tekmi moramo pokazati pravi pristop in uveljaviti našo kakovost. Redni del sezone je potrdil, da se lahko kar nekaj ekip vmeša v boj za najvišja mesta. Trenutno pa smo vendarle maksimalno osredotočeni na tekme proti Portorožu, tako da razmišljamo le o četrtfinalu.” SM


Najbolj brano