Težavam ni videti konca

Je letošnja sezona za modro-rumene glede boja za najvišja mesta že izgubljena? Po sredinem pokalnem porazu v Novi Gorici ni pretiranega razloga za optimizem.

Je letošnja sezona za modro-rumene glede boja za najvišja mesta že izgubljena? Po sredinem pokalnem porazu v Novi Gorici ni pretiranega razloga za optimizem. Foto: Leo Caharija
Je letošnja sezona za modro-rumene glede boja za najvišja mesta že izgubljena? Po sredinem pokalnem porazu v Novi Gorici ni pretiranega razloga za optimizem. Foto: Leo Caharija

KOPER > Časa za objokovanje poraza z Gorico, ki pripira vrata v polfinale nogometnega pokala, na Ljubljanski cesti niti nimajo. Evropska avantura, ki je obetala kar veliko, prinesla pa pretres, je vsaj poskrbela za nekaj svežega vetra v klubski proračun in pokritje nekaterih starejših terjatev.

Drugače pa položaj ni tak, da bi se z njim hvalili. Ravno nasprotno. Pomanjkanje igralcev praktično oža manevrski prostor strokovnemu vodstvu članske ekipe in tako niti ni več jasno, kaj je zdaj prioriteta. Pokal ali prvenstvo? Morda se bo izkazalo, da je bil zadetek Mitje Lotriča v Novi Gorici za poraz z 1:3 rešilna bilka, kajti gol v gosteh vedno šteje dvojno. Toda za napredovanje bo v povratni pokalni tekmi v sredo potrebno pokazati bistveno več kot v prvem obračunu.

Ali pa tudi ne. “Čeprav smo v sredo v pokalni tekmi z Gorico izgubili, sem bil s prikazanim zadovoljen. Z rezultatom absolutno ne, pristop pa je bil pravi. Če bomo v Domžalah igrali na podoben način in bili v obrambnih akcijah blizu našega kazenskega prostora dovolj zbrani, lahko dosežemo ugoden izid,” je za klubsko spletno stran pred današnjim gostovanjem v Domžalah povedal trener Alen Šćulac.

Prav posebej zadovoljen gotovo ni bil predsednik Ante Guberac, saj so se od njegovega monologa igralcem bojda tresle stene v slačilnici.

V Domžalah tudi ni vse idealno. Vodilna ekipa lige se je po lovljenju rekordov brez prejetega zadetka upehala in ni več tako prepričljiva, a ima na prvem mestu pet točk naskoka pred Mariborom, ki ima očitno nekaj težav tudi znotraj slačilnice, saj se išče “drugi” kapetan, ki spodjeda avtoriteto Tavaresu.

Domžale imajo zagotovo bistveno manj težav kot enako barvana zasedba iz Istre.

Že nekaj časa na seznamu resneje in rahlo poškodovanih beremo ena in ista imena. K tem sta se po sredi pridružila Damir Hadžić in Uroš Delić. Od prvotne nosilne obrambne vrste z uvoda sezone - Miha Blažič, Denis Halilović in Hadžić - v njej zdaj ni praktično nikogar. In če k temu dodamo krizo srednjega napadalca Jake Štromajerja, jih v napadu rešujeta (pol)napadalca Mitja Lotrič in Matej Pučko, ki nekoliko presenetljivo tekme spet začenja na klopi.

Prvi dvoboj na Bonifiki so progasti kanarčki izgubili z zadetkom Saše Aleksandra Živca, sami pa so sicer zatresli vratnico.

ROK MAVER


Najbolj brano