Tesen poraz ni bil usoden

Kljub torkovemu porazu (56:58) v Grosupljem portoroški košarkarji nadaljujejo z nastopi v pokalnem tekmovanju, saj so bili v skupnem seštevku prepričljivo boljši od drugoligaša. Prvo tekmo so namreč dobili s 86:68.

Postavni center Nejc Buda je bil v torek eden redkih igralcev, 
ki so sledili ambicijam trenerja Konstantina Subotića. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Postavni center Nejc Buda je bil v torek eden redkih igralcev, ki so sledili ambicijam trenerja Konstantina Subotića. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

GROSUPLJE > Ob prednosti 18 točk s prve tekme v Luciji so se Portorožani torkovega povratnega dvoboja lotili s precejšnjo mero rezerve. Že v prvi četrtini pa so domačinom pokazali, da je vsakršno presenečenje izključeno. Po vodstvu z desetimi točkami razlike so se gostje vendarle preveč sprostili, kar so gostitelji izkoristili in z nekaterimi ostrejšimi prijemi v obrambnih akcijah rezultat do odhoda na glavni odmor obrnili v svojo korist.

ŠD Brinje, gledalcev 50, sodnika: Grbić (Ljubljana), Česen (Kranj); četrtine - 10:18, 23:12, 14:14, 11:12. Portorož: Hodžić 19, Zupan 3, Đekanović, Buda 16, Petrović 7, Borse 5, Cvetičanin 2, Besedič 4. Trener: Konstantin Subotić. Najboljši strelci Grosuplja: Markus 18, Jerman 13, Sirnik 8.

Drugi polčas je postregel z izenačeno predstavo, v kateri sta se moštvi izmenjevali v vodstvu, pri ladjarjih pa se je predvsem v napadalnih akcijah poznala odsotnost bolnega Jana Barbariča in poškodovanega Sedina Karavdića. Ob številnih zgrešenih metih z razdalje se Portorožani nikakor niso uspeli odlepiti na varno prednost, korak z domačini pa sta držala zgolj branilec Alen Hodžić in center Nejc Buda. V zadnjih sekundah dvoboja so imeli gostje met za tri točke za zmago, ki pa ni našel poti skozi obroč. Vseeno pa to v boju za napredovanje ni bilo usodno. “Hitro smo si priigrali prednost, ki je nismo uspeli zadržati. Obe ekipi sta imeli v napadu precej težav. Izborili smo si napredovanje, sedaj pa se bomo osredotočili na prvenstveno tekmo proti Elektri,” je po koncu obračuna v Grosupljem dejal portoroški trener Konstantin Subotić. Portorožani bodo za naslednjega tekmeca v pokalnem tekmovanju izvedeli danes popoldne.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano