Tekmovalni podmladek zagotovljen

Idrijski klub Sloga 1902 in proizvajalec koles Cult sta uspešno zaključila že četrto sezono otroškega kolesarskega izziva, ki za ta šport vsako leto navdušuje najmlajše otroke.

Tako kot lani, se je tudi letos otroški kolesarski izziv končal v 
idrijskem športnem parku Mejca. Foto: Igor Mušič
Tako kot lani, se je tudi letos otroški kolesarski izziv končal v idrijskem športnem parku Mejca. Foto: Igor Mušič

IDRIJA > V letošnji sezoni je Otroški kolesarski izziv osnovnošolske in predšolske otroke privabljal s štirimi dirkami, zaključna pa je bila v idrijskem športnem parku Mejca, kjer se je pomerilo več kot sto otrok. Tekmovanje je sicer namenjeno privabljanju novih, nekategoriziranih kolesarjev do 14. leta starosti.

Organizatorja, KD Sloga 1902 in Cult, sta poskrbela, da so vsi otroci, ki so se pomerili vsaj na treh dirkah, sodelovali v nagradnem žrebanju s tradicionalno prvo nagrado - otroškim kolesom. Spominsko odličje so sicer prejeli prav vsi, ki so v tej sezoni tekmovali vsaj enkrat.

Na zaključni dirki je bilo mogoče videti marsikaj - od truda najmlajših, ki so še imeli težave z ravnotežjem, do zagrizenih dirk že izkušene mladeži v dobro zasedenih kategorijah U 12, kjer sta bila ob koncu sezone najboljša Spodnjeidrijčanka Rebeka Gnezda in domačin Jernej Kavčič. V najstarejši kategoriji U 14, kjer ni bilo deklet, je slavil Idrijčan Jan Jereb.

Po izkušnjah organizatorjev se po izzivih vselej nekaj otrok odloči za resnejše kolesarstvo v idrijskem klubu Sloga 1902, ki je po tem, ko je skoraj ugasnil še klub v Novi Gorici, edini na Primorskem, ki ponuja kakovosten kolesarski trening in udeležbo na tekmovanjih v kategorijah od mlajših dečkov do mladincev. Že tradicionalno je idrijski klub, ki ima edini v Sloveniji takšen prijem za privabljanje novincev - zanimiv za tudi za otroke z Notranjske in južne Gorenjske.

IM


Najbolj brano