Tekma se je končala po 61 minutah

Nogometaši Krškega in Luke Koper so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije na skrajšani tekmi razšli z neodločenim izidom 0:0.

Koprčani bodo na naslednji tekmi gostili Gorico. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčani bodo na naslednji tekmi gostili Gorico. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KRŠKO > Tekma med Krškim in Koprom se je končala predčasno, po 61 minutah in 40 sekundah je sodnik Mitja Žganec prekinil tekmo zaradi deževja in močno razmočenega igrišča. Kot veleva 58. člen tekmovalnega pravilnika NZS, je dosežen rezultat ob prekinitvi obveljal kot končni rezultat, saj sta ekipi odigrali več kot dve tretjini obračuna. Krčani so tako neporaženi na zadnjih petih tekmah in ostajajo osmi, Koprčani pa vztrajajo v sredini lestvice.

Stadion Matije Gubca, gledalcev 500, sodniki: Žganec, Kordež (oba Ljubljana) in Podobnik (Veliki Gaber).
Strelci: /.
Krško: Zalokar, Pušaver, Vuklišević, Krajcer, Šturm, Kramarič, Špiler, Kovačič, Bučar (od 56. Mensah), Dangubić, Haljeta.
Luka Koper: Antolović, Andrejašič, Datković, Sikošek, Teijo, Biljan, Kokorović, Pranjić, Pučko, Park, Pekuson.
Rumeni kartoni: Teijo.
Rdeči karton: /.

Primorci so bili v prvem polčasu tisti, ki so več poskušali, sprožili so devet strelov, gostitelji le štiri, v 14. minuti je bil pri slednjih še najbolj nevaren Martin Kramarič. Na drugi strani so se streli proti domačim vratom vrstili precej bolj pogosto, po dvakrat sta bila med drugim premalo natančna Courage Pekuson in Danijel Pranjić.

V 50. minuti se je v novi priložnosti znašel Pekuson, toda Marko Zalokar je žogo ujel. Dve minuti pozneje je Toni Datković žogo iz bližine poslal čez gol domačih, v 62. minuti pa je sodnik zaradi izjemno težke igralne površine in močnega dežja prekinil in predčasno končal tekmo.

Krčani bodo v 18. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Gorico.

STA


Najbolj brano