Tekma preobratov

Dinamična predstava med nogometaši Šenčurja in Ankarana se je razpletla z delitvijo točk, kar je najbolj ustrezalo poteku dogodkov na dokaj slabo pripravljenem igrišču gorenjskega drugoligaša.

Poslovilna jesenska tekma v Šenčurju je postregla s številnimi priložnostmi in tudi kar šestimi zadetki. Foto: Simon Maljevac
Poslovilna jesenska tekma v Šenčurju je postregla s številnimi priložnostmi in tudi kar šestimi zadetki. Foto: Simon Maljevac

Druga SNL

16. krog, zaostale tekme - Kalcer Radomlje : Triglav Kranj 0:2 (0:1), Zarica Kranj : Aluminij 0:5 (0:0), Šenčur : Ankaran 3:3 (1:2). Odigrano prej - Drava Ptuj : Roltek Dob 2:1 (1:0), Farmtech Veržej : TKK Tolmin 4:1 (2:0)

Pari 17. kroga ( 13. marca 2016) - Kalcer Radomlje : Drava Ptuj, Triglav Kranj : Šenčur, Ankaran : Farmtech Veržej, TKK Tolmin : Zarica Kranj, Aluminij : Roltek Dob.

Šenčur : Ankaran 3:3 (1:2)

ŠENČUR > Športni park, gledalcev 100, sodnik: Goričan (Loče pri Poljčanah) 5,5. Strelci: 1:0 Rujović (2), 1:1 Bordon (18), 1:2 Zemljak (41), 2:2 Rujović (65), 3:2 Kokalj (78), 3:3 Bordon (83).

Ankaran: Paal 6,5, Mate 6, Lekić 6, Badžim 5,5, Vodeb 6, Reja 6,5, Pletikos 6 (od 46. Zlatič 6), Zemljak 7, Bordon 7,5, Mršič 6,5 (od 68. Rudonja 6), Valenta 6. Trener: Vlado Badžim.

Rumeni kartoni: Beganović, Splichal; Zemljak, Bordon, Badžim, Paal. Rdeči karton: Badžim (dva rumena kartona).

Tekmo, ki jo je pred tednom dni onemogočilo močno sneženje, sta včeraj tekmeca odigrala ob suhem in hladnem vremenu. Že ob prvem nevarnejšem napadu domačinov si je gostujoča obramba privoščila večjo napako, ki jo je hladnokrvno izkoristili Enes Rujović in prebudil maloštevilne domače pristaše. Ankarančani so se vendarle hitro zbrali in po zaslugi hitre akcije Mateja Zemljaka in Patrika Bordona prišli do izenačenja ter nato do konca prvega polčasa narekovali ritem igre. Aktivnejši pristop se jim je vnovič obrestoval v 41. minuti, ko je bil pred domačimi vrati najbolj zbran Zemljak, v uvodnih minutah drugega polčasa pa je dve lepi priložnosti za povišanje vodstva zamudil Bordon. Zdesetkanim gostom so v nadaljevanju dvoboja začele pohajati moči, tako da se je izjemno aktivni Rujović večkrat spehodil do kazenskega prostora Ankarana, a je Matej Paal dvakrat dobro posredoval. Gostujoči vratar je vendarle moral priznati kapitulacijo ob izjemnem prostem strelu Rujovića v 65. minuti. Omenjena igralca sta se ponovno znašla v neposrednem dvoboju v 78. minuti, ko je bil uspešnejši Paal, a je po njegovi obrambi žogo čez golovo črto potisnil Samo Kokalj. Pet minut zatem je ekspresno pordečel jezikavi Luka Badžim, kar pa ni zmedlo gostov, ki so že v naslednji akciji prek iznajdljivega Bordona prišli do izenačenja. Tudi zadnje minute so prinesle številne napadalne akcije na obeh straneh, ne pa tudi spremembe rezultata. Gostujoči strateg Vlado Badžim se je po koncu tekme odkrito razveselil zimskega premora: “Obe ekipi sta zaradi objektivnih okoliščin precej plavali v obrambi, tako da je bilo na obeh straneh ogromno priložnosti. Lahko žalujemo zaradi zapravljenih priložnosti, a je končni rezultat vendarle realen. Imel sem obilo težav pri sestavi moštva, tako da smo v drugem polčasu le s težavo držali ritem. Načrtovali smo, da na zadnji jesenski tekmi ostanemo neporaženi in to nam je tudi uspelo. V naslednjih tednih se moramo usesti za mizo in narediti načrt za nadaljevanje sezone. Upam, da bo vodstvo ankaranske občine bolj aktivno pristopilo k delu v klubu, saj lahko le na takšen način naredimo korak naprej.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano