Tekli so bolj kot jadrali

Na sončno in izjemno lepo nedeljo so v Izoli pripravili dve športni prireditvi v znamenju sv. Martina, tek in regato. Prvega so izpeljali, čeprav z manj udeleženci kot običajno, slavil je Miroslav Nikolič. Drugo pa so morali, dobri udeležbi navkljub, prekiniti. Čakali so veter, ki ga ni bilo.

Eno je gotovo, v Izoli jih letos ni zeblo niti na začetku, kaj šele 
po 11 kilometrih.  Foto: Ckšp Izola
Eno je gotovo, v Izoli jih letos ni zeblo niti na začetku, kaj šele po 11 kilometrih.  Foto: Ckšp Izola

IZOLA > Tokratne regate JK Burja se je v soboto in nedeljo udeležilo več kot 130 jadralcev razreda Optimist in Laser 4.7 iz šestih držav: Italije, Nemčije, Madžarske, Avstrije, Srbije in Slovenije. Ker je niso mogli izpeljali do konca, se v Burji že pripravljajo na spomladansko tekmovanje Spring Cup, ki bo predvidoma konec marca.

Tudi Center za kulturo, šport in prireditve se bo kmalu začel pripravljati na 36. Martinov tek 2016. Letošnjih enajst kilometrov pa je najhitreje pretekel Miroslav Nikolič, in sicer v 39 minutah in 42 sekundah (rekord proge je nekaj več kot 37 minut). Najhitrejša predstavnica nežnejšega spola je bila Kristina Bele (48 minut, 14 sekund), najstarejši tekač pa je bil 82-letni Fabio Ivančič.

Martinovega teka in pohoda se je udeležilo 150 Slovencev, Hrvatov in Italijanov. 112 se jih je odločilo za tek. Lani pa jih je teklo kar 211. V Centru za kulturo, šport in prireditve slabšo udeležbo pripisujejo številnim tekom v teh dneh. V nedeljo so pripravili tudi EuroMarathon Ankaran-Milje, v soboto pa Tekaški pozdrav jeseni na Krasu v Sežani. MC


Najbolj brano