Teja Ferfolja je končno mlinarka

Rokometašice Mlinotesta so uvod v novo sezono obeležile s petkovo javno predstavitvijo v vipavskem dvorcu Lanthieri, kjer je bila uradno predstavljena edina okrepitev, Teja Ferfolja.

Teja Ferfolja Foto: Igor Mušič
Teja Ferfolja Foto: Igor Mušič

VIPAVA >Članska državna reprezentantka, 24-letna Šempetrka Teja Ferfolja, je z Ajdovkami sicer trenirala že od konca avgusta, uradno pa se je njena zgodba o prestopu iz vrst državnih podprvakinj Gen I Zagorja končala šele te dni. In zakaj se je odločila prav za Mlinotest? “Končala sem študij kineziologije, ekipa Zagorja je nekoliko šibkejša kot lani, Mlinotest pa je postal konkurenčen najboljšim. To mi predstavlja izziv. Šport in rokomet sta moje življenje in upam, da bom na teh področjih doma sčasoma dobila kakšno delo. Pogodbo smo sicer podpisali za eno leto. Mislim, da je povsem realno, da ubranimo tretje mesto. Ker imamo dobro prvo postavo in kratko klop, je naša priložnost pokalno tekmovanje. Prvenstvo je dolgo in nepredvidljivo, a če ne bo poškodb, lahko morda naredimo še korak naprej. Nepremagljivih doma za nas ni več.”

Z višino (182 cm) in močjo bo Teja okrepila ekipo na položaju leve zunanje igralke, dragocene pa bodo tudi njene evropske izkušnje iz Zagorja. To je lani doma premagalo črnogorski Danilovgrad, s katerim se bo Mlinotest v pokalu Challenge pomeril novembra.

Ajdovski klub se je sicer kljub zgodovinskemu tretjemu mestu v državnem prvenstvu in prvi evropski sezoni obnašal varčno in z izjemo Teje ni iskal okrepitev od drugod. Ekipo sestavljajo le rokometašice iz Vipavske doline. Prednost imajo pač redna izplačila in dolgoročno kakovostna dejavnost mlajših selekcij.

Predsednik kluba Ivan Vodopivec je sezono odprl samozavestno: “Ekipa je dobro pripravljena. V njej so vse lanske igralke, z novo okrepitvijo, s Tejo Ferfolja, ki bi morala prispevati vsaj pet golov na tekmo, pa se ne bojimo niti Krima. Po lanskih rezultatih smo pridobili izkušnje in samozavest.”

Optimistka je tudi kapetanka Tina Rojc: “Pripravljene smo dobro. Prva tekma z novinkami iz Brežic bo ravno prava za začetek, a bomo igrale z vso močjo. Naslednja s prvakom Krimom bo namreč že del priprav na Evropo. Krim ni več to, kar je nekoč bil. Lani smo ga premagale. Naš cilj je jesenske tekme doma odigrati čim bolje in izkoristiti najboljše slovenske ekipe za pripravo na evropski del sezone. Tudi v Črno goro ne nameravamo iti le na izlet.”

Ker je zasedba dopolnjena le z domačimi mladinkami in delno kadetinjami seveda pravih menjav za evropske tekme skoraj ni. Zato bo težišče prizadevanj obramba tretjega mesta v domačem prvenstvu, kjer naj bi bil adut mlinark uigranost. Trener Dušan Vidmar je ekipo ob koncu pripravljalnega obdobja povsem sestavil, saj so odpravljene tudi posledice bolezni (kapetanka Tina Rojc) in poškodb (Špela Ferfolja).

V RK Mlinotest sicer trenira skupno kar 128 deklet. Vse selekcije so v skupnem seštevku zasedle tretje mesto v državi, v strokovnem štabu pa so ostali preizkušeni trenerji. Poleg glavnega pokrovitelja Mlinotesta in dosedanjih pokroviteljev je pristopilo še nekaj manjših novih, v klubu pa si želijo, da bi k rokometu pristopila vsa podjetja, katerih zaposleni (oziroma njihovi otroci) so povezani z rokometom.IGOR MUŠIČ


Najbolj brano