Teden tenisa in zabave

Četrti teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenija open bo v Portorožu od 6. do 13. avgusta na igriščih teniškega centra marina. Turnir, ki je bil v preteklih letih močno povezan z uspehi slovenskih teniških igralcev, Grega Žemlja ja zmagal 2013, Blaž Kavčič leto kasneje, lani pa je Žemlja v finalu moral priznati premoč Italijanu Luccu Vanniju, bo tudi letos v prvi vrsti namenjen slovenskim igralcem.

Doslej so tribune teniškega stadiona polnili le turnirski finalni nastopi. Kako bo letos? Foto: Picasa
Doslej so tribune teniškega stadiona polnili le turnirski finalni nastopi. Kako bo letos? Foto: Picasa

PORTOROŽ > > Direktor turnirja Denis Topčič tri tedne pred prireditvijo napoveduje: “Turnir vsako leto pridobiva na pomembnosti. Od slovenskih igralcev pričakujemo nastopa tako Žemlje kot Kavčiča, povabili pa smo tudi Aljaža Radinskega, ki je lani v Portorožu presenetil z uvrstitvijo v četrtfinale. Sicer pa pričakujemo kar nekaj igralcev, ki so na lestvici ATP uvrščeni med prvo stoterico.”

S kvalifikacijskimi dvoboji in večernim ekshibicijskim dvobojem med Goranom Ivaniševićeim in Andreem Agassijem se danes začenja 27. ATP turnir v Umagu. Med nastopajočimi na glavnem turnirju so tudi Fognini, Seppi (oba Italija), Almagro, Garcia Lopez (oba Špa), Cuevas (Urug), Vesely (Češ), Chardy (Fra), Bedene (VB), Souza (Port) ...
Portoroški turnir bodo obogatile številne dejavnosti. V neposredni bližini teniškega stadiona bodo številni koncerti, nagradne igre in promocijski dogodki. Gregor Krušič, direktor Teniške zveze Slovenije, je zabavnemu delu dodal še nekaj pomembnih podrobnosti: “Tudi letos bo na turnirju nagradni sklad 42.000 evrov, prav tako bo organiziran players party, in sicer na terasi hotela Bernardin. Ponosni smo tudi na organizacijo dobrodelnega poker turnirja, zaradi katerega vsako leto pomagamo nekomu, ki je nujno potreben pomoči.” Izkupiček dobrodelnega poker večera, na katerem bodo sodelovali najboljši slovenski igralci, bo šel Timoteju, ki ima cerebralno paralizo, zanj pa v celoti skrbijo člani družine.

Tilia Slovenija Open v Portorožu je prvo leto prejel nagrado ITF za najbolj vzorno organiziran turnir serije Challenger, lani in predlani pa pohvalo za kakovostno delo in ohranitev kakovosti turnirske izvedbe in vzporednega programa.RN


Najbolj brano