Tanja Žakelj v prvi deseterici v Kanadi

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je bila na tekmi za svetovni pokal v olimpijskem krosu v kanadskem Mont St. Anna deveta. Članica Unior Tools Teama je s tem dosegla najboljšo uvrstitev v sezoni in se z novimi 100 točkami povzpela na 13. mesto v seštevku svetovnega pokala. Ledinko od deseterice jo loči le 18 točk.

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je bila na tekmi za 
svetovni pokal v olimpijskem krosu v kanadskem Mont St. 
Anna deveta. Foto: Leo Caharija
Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je bila na tekmi za svetovni pokal v olimpijskem krosu v kanadskem Mont St. Anna deveta. Foto: Leo Caharija

MONT ST. ANNE > Dirka članic je bila v ospredju dokaj dolgočasna, saj je bila Švicarka Jolanda Neff, ki prepričljivo vodi v skupnem seštevku, še enkrat več premočna, boj za mesta na odru za zmagovalce pa je bil napet do konca. Po prvem izmed šestih krogov je bila edina slovenska predstavnica peta, nato pa se je borila za mesta v zadnji četrtini deseterice. Največ sta se prehitevali z Leo Davison, a Američanka je bila v zaključku dirke premočna, Žakljeva pa je končala na devetem mestu ter dokazala, da se lahko bori tudi za višja mesta, prva priložnost bo že prihodnjo nedeljo.

"Z dirko tukaj v Kanadi sem zares zadovoljna. Po uspehu na evropskem prvenstvu, ki sem ga odpeljala dobro, sem vedela da dobivam prave tekmovalne občutke in sem se še z večjim veseljem pripravljala na ta vikend. Manjkala je pika na i, mogoče me je pretreslo, ker sem padla. Ampak se se pobrala, bila vesela da sem cela, da je kolo celo in sem šla naprej. Tekmovalko pred seboj sem sicer imela na očeh, a ujeti je nisem mogla več. To je moja najboljša uvrstitev letos, sem v deseterici in s tem sem zadovoljna," je povedala Žakljeva.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje prihodnji teden v Windhamu v ameriški zvezni državi New York.

STA


Najbolj brano