Tabor izločil Aluminij

Uvodna tekma prvega kroga nogometnega pokala je postregla s presenečenjem.

Igralci sežanskega Tabora (v rdeče-črnih dresih) so pripravili pokalno presenečenje. Fotografija je iz arhiva. Foto: Primožič/Fpa
Igralci sežanskega Tabora (v rdeče-črnih dresih) so pripravili pokalno presenečenje. Fotografija je iz arhiva. Foto: Primožič/Fpa

Tabor : Aluminij 2:0 (1:0)

SEŽANA > Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 100, sodnik Obrenović (Ljubljana). Strelca - 1:0 Barut (9), 2:0 Stančič (78-11m).

Tabor Sežana: S. Bole, Tragin, Lukač, K. Kariž, Podgoršek, Godnič, Stančič (od 91. Matelič), Rojc (od 87. Pirc), Barut, Stepančič, Bombač (od 82. Makivić). Trener: David Kompara.

Sežanski nogometaši si boljšega uvoda v novo tretjeligaško sezono niso mogli želeti. S srčno, lepo in odprto predstavo so ugnali favorizirani Aluminij iz Kidričevega, ki v zadnjih sezonah vselej kroji vrh druge nogometne lige. Sežanci so zgodaj povedli, potem ko je hitri Dino Stančič lepo podal UrošuBarutu v kazenski prostor. Zatem so imeli tudi nekaj sreče, ko je branilec Žan Podgoršek pri izbijanju žoge zadel lastno vratnico. Gostje so sicer imeli lep del tekme pobudo, toda v zaključevanju akcij so bili premalo konkretni. Ko je deset minut pred koncem je Blaž Cesar v kazenskem prostoru spotaknil Stančiča, je sodnik Obrenović pokazal dosodil najstrožjo kazen, obenem pa je gostujočega igralca tudi izključil. Po zadetku Stančiča pa je bilo že jasno, da so se Sežanci lahko zasluženo veselili poti v drugi krog tekmovanja.

RM


Najbolj brano