Trojno francosko slavje v Kitzbühlu

Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec alpske kombinacije za svetovni pokal v Kitzbühlu. Za trojno francosko zmagoslavje sta z drugim in tretjim mestom poskrbela še njegova rojaka Victor Muffat-Jeandet (+0,89) in Thomas Mermillod-Blondin (+0,92). Klemen Kosi je kombinacijski slalom končal na 12. (+2,90), Boštjan Kline pa na 16. mestu (+3,23).

 Aksel Lund Svindal Foto: Wikipedia
Aksel Lund Svindal Foto: Wikipedia

KITZBÜHEL > Tekmovanje v prestižnem avstrijskem Kitzbühlu se je začelo z dvema tekmama, superveleslalomom in eno vožnjo slaloma, ki je skupaj s superveleslalom štela za točkovanje alpske kombinacije.

Kralj hitrih disciplin v tej sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev, Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je zmagal v superveleslalomu, je ostal brez točk v alpski kombinaciji, saj je na kombinacijskem slalomu odstopil.

Med večjimi osmoljenci kombinacije je tudi Avstrijec Marcel Hirscher, ki si je s 23. mestom na superveleslalomu obetal gladke zmage v alpski kombinaciji. A se račun ni izšel. Avstrijec je ostal brez uvrstitve v kombinaciji, potem ko so ga diskvalificirali na kombinacijskem slalomu. Avstrijcu se je pripetila klasična slalomska napaka, prevozil je količek, a kljub temu nadaljeval ter prišel v cilj s takrat najhitrejšim časom, a so njegov dosežek razveljavili.

Svindal (916 točk) kljub odstopu ostaja v vodstvu v skupnem seštevku svetovnega pokala, Hirscher na drugem mestu zaostaja 107 točk. Po dveh alpskih kombinacijah si prvo mesto v razvrstitvi discipline delita Norvežan Kjetil Jansrud, ki je kombinacijsko tekmo končal na 13. mestu, in Francoz Pinturault, oba imata 120 točk.

Za dvojne slovenske točke prvi dan tekmovanja za 76. pokal Hahnenkamm tako v superveleslalomu kot v alpski kombinaciji sta poskrbela Mariborčana. Boštjan Kline je superveleslalom končal na 15. mestu, Klemen Kosi pa je bil 22. V alpski kombinaciji pa je Kosi tekmo končal na 12. mestu, Kline pa je bil 16.

Na startu superveleslaloma je bilo vsega skupaj šest Slovencev. Miha Hrobat, Martin Čater in Štefan Hadalin so odstopili. Andrej Šporn pa je superveleslalom končal izven dobitnikov točk na 40. mestu.

V soboto bo na Streifu specialni smuk, v nedeljo pa še specialni slalom.

STA


Najbolj brano