Superpokal v Novi Gorici

Sredi nogometnega svetovnega prvenstva sta podobo v novi tekmovalni sezoni dobili prva in druga nogometna liga. Kot običajno pa so podelili priznanja za dosežke v minuli sezoni.

Monika Simčič Batagelj s pokalom, ki ga je ND Gorica prejela v trajno last Foto: Sandi Škvarč
Monika Simčič Batagelj s pokalom, ki ga je ND Gorica prejela v trajno last Foto: Sandi Škvarč

BRDO PRI KRANJU > Kot vsako leto ob tem času je protokolarni center prizorišče žreba parov za novo tekmovalno sezono. Na žrebu je bil prvič tudi uradno določen deseti član prve lige, Kalcer iz Radomelj, ki je sprejel ta zahteven izziv namesto prvaka 2. SNL Doba.

V 1. krogu 1. SNL bodo Koprčani gostovali v Domžalah, pri novincu v ligi Radomljah, Gorica pa bo gostila Domžale. Derbi kroga bo Maribor : Rudar.

Pri plesu kroglic je generalnemu sekretarju NZS Alešu Zavrlu pomagal najboljši strelec minule sezone Mate Eterović. Podprvaki Koprčani bodo, če bodo seveda preskočili črnogorsko oviro, prvo tekmo v sezoni 1. SNL 2014/15 igrali takoj po dolgem in napornem gostovanju v Azerbajdžanu. “Razmišljamo, da bi tekmo prestavili, če se bomo seveda uvrstili v drugi krog. Sicer pa je začetek le navidez lahek, saj se vsi novinci v ligi želijo dokazati,” je povedal športni direktor FC Luke Koper Andrej Poljšak. Novogoričani bodo prvenstvo začeli pred domačimi gledalci proti Domžalam. “Sam žreb ne pove veliko, saj je uspehe potrebno potrjevati na igrišču. Tudi letos želimo visoko,” je dejala tajnica goriškega društva Monika Simčič Batagelj, ki je v uvodnem delu, ko je bilo na vrsti podeljevanje raznih priznanj, v trajno last ND Gorice prevzela repliko nogometnega pokala. Novogoričani bodo tudi gostitelji superpokala, ki prvič v zgodovini ne bo uvod v nogometno sezono. Zaradi obveznosti najboljših klubov v Evropi je bila tekma med Gorico in Mariborom prestavljena na 13. avgust, žreb pa je določil, da bo odigrana v Novi Gorici. Prvi primorski obračun se obeta že v 3. krogu (2. avgusta) v Novi Gorici. Isti dan bo tudi obračun med Olimpijo in Mariborom, ki se je okrepil z bivšim novogoriškem igralcem Welleyjem N'diayjejem. Senegalec je bil zaradi nesporazumov z ND Gorica preteklo pomlad na stranskem tiru, oziroma je vadil ločeno od preostanka novogoriškega moštva. Koprčani bodo v zadnjem krogu prve četrtine prvenstva (20. septembra) gostili Maribor, obračun Maribor : Koper pa bo tudi sklenil prvenstvo v 36. krogu.

V 1. krogu pokala (20. avgusta) imajo primorski nižjeligaši malo možnosti za napredovanje. Adria bo v Mirnu gostila novega prvoligaša Radomlje, v Dekane bo prišel Zavrč, sežanski Tabor bo meril moči z Aluminijem, pot v Prevalje h Korotanu pa čaka nogometaše Brd.

Precej bolj kot za prvo je bil dirigiran žreb za drugoligaško tekmovanje. Malce zaradi infrastrukturnih pogojev, nekaj pa tudi zato, da se ne bi podvajale tekme z bližnjimi prvoligaši. Novinec TKK Tolmin bo prvi dve tekmi igral v gosteh, saj - tudi zaradi licenčnih kriterijev - načrtuje obnovo špotne infrastrukture na Brajdi. Prvi primorski obračun v 2. SNL bo že v drugem krogu, ko bo Tolmince gostil NK Ankaran-Hrvatini. “10. julija bomo začeli s pripravami na novo sezono, cilj pa je finančno okrepiti klub. Na tem tudi delamo,” je povedal predsednik AH Mas Techa Sebastjan Dvojmoč, ki je prejel tudi priznanje za drugo mesto v tekmovanju za fair play.

ROK MAVER


Najbolj brano