Štuhčeva še petič na stopničkah, tretja na smuku v Cortini

Švicarka Lara Gut je zmagovalka smuka za svetovni pokal v italijanski Cortini d'Ampezzo, na drugem mestu je Italijanka Sofia Goggia, tretje mesto je osvojila trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki pred zadnjima dvema smukoma v sezoni v Jeongseongu in Aspnu ohranja tudi vodstvo v posebnem smukaškem seštevku.

Ilka Štuhec ohranja  vodstvo v posebnem smukaškem 
seštevku. Foto: STA
Ilka Štuhec ohranja vodstvo v posebnem smukaškem seštevku. Foto: STA

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > Šestindvajsetletna Mariborčanka Ilka Štuhec, ki si je pred preizkušnjama v Garmisch-Partenkirchnu na kondicijskem treningu zvila gleženj, je znova prišla v pravo formo ter odpeljala svoj daleč najboljši smuk v Cortini.

To so za Štuhčevo še pete stopničke v karieri, potem ko je zmagala na prvih treh smukih v sezoni, na obeh v Lake Louisu in v Val d'Iseru, nato je bila peta v Zauchenseeju, na smuku v Garmisch-Partenkirchu pa je bila osma. V tej zimi je zmagala tudi na alpski kombinaciji v Val d'Iseru.

Štuhčeva je bila zelo dobra že na obeh treningih, na prvem je dosegla najboljši čas, na petkovem pa četrtega. Svoj še šesti smuk na tem prizorišču v Dolomitih je začela s startno številko 9 ter se pogumno pognala na smukaško progo, kjer je bila doslej na smukih najboljša lani, ko je zasedla 17. mesto. Ob prihodu v cilj je prevzela vodstvo, nato pa sta jo prehiteli le dve tekmovalki.

V Cortini d'Ampezzo bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom. Pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu sledi le še torkova mestna paralelna tekma v Stockholmu.

STA


Najbolj brano