Strup za bivše

Če bi že morali izbirati igralca, ki je v koprskem pohodu na pokalni vrh pustil za odtenek večji pečat od ostalih, bi bil to branilec Denis Halilović. Potopil je oba svoja nekdanja kluba - v Domžalah je odločil polfinale, v Kopru pa je proti Celju začrtal pot do končne zmage.

Denis Halilović v ospredju Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Denis Halilović v ospredju Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Centralni branilec Denis Halilović je hvaležen igralec in zanesljiv predvsem v zračnih dvobojih. V desetletni poklicni karieri je zamenjal precej klubov, igral je tudi v tujini - za nizozemski Willem II, ruski Saturn in bolgarski CSKA Sofija. V sredinem finalu je zelo zgodaj zadel za koprsko vodstvo. “Težko rečem, da je moj zadetek odločil zmagovalca. Zagotovo smo se po njem nekoliko otresli pritiska, v nadaljevanju pa nam je bilo veliko lažje igrati,” je najprej povedal. O taktiki moštva pa: “Cilj je bil, da v prvih 15 minutah nasprotnika potisnemo čim višje proti njegovemu golu in skušamo čim prej zadeti.” Da je bila tekma trda, ne dokazuje zgolj število kartonov, ampak tudi brazgotina na Halilovićem obrazu: “Tekma je bila zelo dinamična, moška, čvrsta, v njej so lahko uživali tudi gledalci.”

In kako se je Koprčanom uspelo iz brezna zaporednih porazov preleviti v ekipo z zmagovalno mentaliteto. “Zadnje štiri tekme so priložnost za igro dobili vsi igralci, razlogi za poraze so torej tudi v neuigranosti. Pa tudi že veliko prej smo se pripravljali na ta finale, ki smo ga začeli z najmočnejšo postavo. Vsi smo zaslužni za osvojeni pokal, ki je moja prva lovorika v karieri in sem je zato še toliko bolj vesel,” je povedal koprski branilec. Pogodba s koprskim klubom pa se mu kmalu izteče: “Najprej se bomo poveselili, potem bom razmišljal tudi o tem. Pustimo času čas, vsekakor pa me zanima ostati v Kopru.”

RM


Najbolj brano