Strli so jih v nadaljevanju (foto)

Petkov primorski košarkarski obračun se je razpletel po pričakovanjih, saj je kakovostna razlika med obema ekipama dovolj velika, da je bilo že vnaprej vsakršno presenečenje izključeno. A vendar so Portorožani v prvem polčasu opozorili, da znajo zagreniti življenje tudi boljšim ekipam.

Igralca tekme vsak na svoji strani: levo Andraž Rogelja 
(Portorož), desno Duda Sanadze (Primorska). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Igralca tekme vsak na svoji strani: levo Andraž Rogelja (Portorož), desno Duda Sanadze (Primorska). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Če je kdo pričakoval, da bo zmagovalec dvoboja znan že v zgodnji fazi tekme, se je uštel. Gostje so se hrabro spustili v dvoboj z nekoliko zadržanim tekmecem, ki pa tekme ni začel z udarno peterko. Po izenačeni prvi četrtini so si gostitelji ob polčasu le priborili nekaj (7) točk naskoka.

Sixt Primorska : Portorož 94:61
Dvorana OŠ Koper, gledalcev 300, sodniki: Rener (Koper), Mauer (Postojna), Pipan (Ljubljana); četrtine - 25:25, 20:13, 24:9, 25:14. Sixt Primorska: Radulović 16, Zadnik 4, Zupan 16 (2:2), Gajić 4 (2:2), Petrović 2 (2:2), Ožegović 4 (2:4), Sanadze 28 (8:8), Lisica 6, Glas 4 (1:2), Čapin 2, Morina 8 (2:2). Trener: Aleksander Sekulić. Portorož: Rogelja 21, A. Cvetičanin 7 (2:2), Jovanovič 2, Katonar 3, Škerbec 11 (2:1), Borse 5, Radanovič 2 (2:0), Bahor 5 (2:2), L. Cvetičanin 5. Trener: Konstantin Subotić. Osebne napake: Sixt 15, Portorož 23; prosti meti: Sixt 22:19, Portorož 8:5; trojke: Sixt 23:9 (Zupan 4, Sanadze, Morina po 2, Glas), Portorož 21:10 (Rogelja 5, A. Cvetičanin, Katonar, Borse, Bahor, L. Cvetičanin po 1), skok: Sixt 36, Portorož 30.

Zanje je bil nerešljiva uganka Andraž Rogelja, ki je bil nezgrešljiv pri metu izza črte 6,75 metra. Zadel je pet trojk iz petih poizkusov, skupno pa kar 19 točk, od teh 16 v prvi četrtini! Portorožani so v prvih 20 minutah skupno zadeli kar sedem trojk, na drugi strani je bil v tem segmentu igre le enkrat uspešen Nejc Zupan. Prvo višjo prednost so si gostitelji priborili, ko je Duda Sanadze s tremi zadetimi prostimi meti postavil temelje za delni izid 10:2 in vodstvo s 35:29.

Zupan je v začetku drugega polčasa s tremi zaporednimi trojkami prednost gostiteljev povišal na 54:40. S tem je začel serijo 13:2, s katero je Sixt Primorska ušla že na 18 točk prednosti. Pred zadnjimi desetimi minutami tekme pa so Koprčani imeli že 22 točk naskoka (69:47).

Proti koncu tekme je Sekulić spet ponudil prednost mlajšemu delu ekipe. Gaber Ožegović je med njimi pokazal največ - 4 točke, 5 skokov ter 6 podaj. Pri Portorožanih pa je bil - po odhodu vseh treh Vukovićev in Jureta Besedića - najboljši strelec Andraž Rogelja z 21 točkami.

“Po pričakovanjih je za nami težka tekma. Zahteven ritem smo uspeli držati dobrih dvajset minut. Nato so domači izkoristili svoje znanje in dolgo klop ter nas z dobro igro prisilili v številne napake, ki so jih izkoristili,” je povedal trener Portoroža Konstantin Subotić.

“Najtežje so tekme proti ekipam, ki nimajo česa izgubiti. Tako je Portorož tudi začel današnjo tekmo in bil zelo odločen v napadu. Pomembno je, da gremo v vsako tekmo popolnoma skoncentrirani, z glavami pri stvari, da vsako tekmo vzamemo kot bitko za življenje in smrt. To je edini način, da ekipa napreduje,” pa meni trener Primorske Aleksander Sekulić.

Odloča se v Domžalah

Danes Primorsko v Domžalah čaka povratna četrtfinalna tekma pokala Alpe Adria. Na tekmi v Kopru je slavil Helios Suns z 71:56. Današnja tekma, ki se bo začela ob 19. uri, je uvod v vroč teden medsebojnih obračunov, pri čemer bo pomemben sobotni v prvi SKL. Ker so Domžale presenetljivo izgubile zaostalo tekmo s Tajfunom, imajo pred Primorsko v ligi le zmago prednosti. Tako bo sobotna tekma že ena ključnih: če zmaga Primorska, se bo izenačila s Heliosom, obenem pa bo z njim imela boljšo medsebojno razliko. Poraz bi jim že priprl vrata v ligo za prvaka.

RM


Najbolj brano