Stožice so za kanarčke zaklete

Po prestižni zmagi, kot je bila petkova proti državnim prvakom, so si Koprčani oddahnili, še bolj pa bi si, če bi danes vzeli še Olimpijin skalp. Medtem nam je svoje prve španske vtise zaupal tudi Matej Pučko.

Zadnja tekma Mateja Pučka (v dvoboju z Mitjo Vilerjem) v 
koprskem dresu je bila v petek z Mariborom. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Zadnja tekma Mateja Pučka (v dvoboju z Mitjo Vilerjem) v koprskem dresu je bila v petek z Mariborom. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER, PAMPLONA > Vzeti Olimpijin skalp je bila za nekaj nogometnih generacij, ki so teptale travo na Bonifiki, četrt stoletja dokaj lahka naloga. Vse kaj drugega so bila gostovanja v prestolnici, pa naj gre za staro ali novo Olimpijo, za legendarni Plečnikov stadion Bežigrad, stadion v Šiški, ali Jankovićev spomenik v Stožicah.

Zadnja koprska zmaga v prestolnici sega kar daleč nazaj, v april 2012 (0:1, Adnan Aganović). Koper je v 25 medsebojnih prvenstvenih dvobojih v Ljubljani slavil vsega štirikrat, trikrat v obdobju nove Olimpije, torej od sezone 2009/10. Statistika torej ni na strani kanarčkov, ki so še brez kaznovanega Denisa Šmeja, medtem ko so Ljubljančani kazni po mahanju s kartoni Mateja Juga (za sojenje je dobil negativno oceno) na tekmi z Domžalami že odslužili. Eden od glavnih strelskih adutov gostov bi lahko bil srednji napadalec Jaka Štromajer. Dolgo časa so Koprčani pogrešali njegove zadetke, sam je tudi dolgo spet iskal formo, praktično od izpada z Nefčijem lansko poletje. Kdo ve, morda sta zadetek in podaja z zadnje tekme proti Mariboru začetek njegove nove zgodbe. Zmaga proti Mariboru rezultatsko ne bi pomenila prav veliko, če ne bi bilo (vsaj točke) rezultatske nadgradnje s prestolnice.

Koprčani so včeraj še podpisovali nove igralce: za dve sezoni je podpisal pri Osijeku odpisani obrambni igralec Antonio Pavić. Ob Mateju Pučku se v klubu poslavljajo tudi od tiskovnega predstavnika Deana Jelačina, ki je prekinil sodelovanje s klubom.

Pučko je včeraj za PN sporočil prve vtise z navarskega mesta Pamplona, ki bo njegov domicil najmanj do konca letošnje sezone; sam si trdno želi, da bi znanstvo trajalo dalj časa. “Vse je v redu. V mestu sem šele prvi dan, ampak lahko vam povem, da se odlično počutim. Navdušen sem nad Pamplono, tudi v klubu se me lepo sprejeli,” je povedal Prlek. Vprašali smo ga, kako to, da se je zanj zagrela Osasuna. “To pa res ne vem, o tem se še nisem pogovarjal. Vem le, da sta bila v stikih moj agent in njihov športni direktor.”

Pučko je dopoldne v mestni bolnišnici opravil prvi del zdravniškega pregleda, kar so objavili tudi na spletni strani Osasune. Pozno popoldne ga je še čakal sklepni del pregleda, testiranje telesne pripravljenosti, kar je bilo za Pučka, ki se je v zadnjih letih telesno močno okrepil, najbrž mala malica. “Dopoldne sem imel prijeten pogovor s trenerjem, ki je bil v igralskih časih napadalec (Enrique Martín Monreal, op. a.). S športnim direktorjem Petrom Vasiljevićem sva se tudi pogovarjala, na kakšnem igralnem mestu me vidijo. Bodisi na levem ali desnem krilu bodisi v vlogi drugega napadalca, odvisno tudi, za kakšen igralni sistem se bodo odločili. Trener se ogreva za napadalnejšo igro, kar meni vsekakor ustreza,” nam je povedal Pučko, ki ga danes čaka prvi trening z novimi soigralci.

ROK MAVER


Najbolj brano