Sto minut upanja na pokalno senzacijo

Tolminski nogometaši so se v drugem krogu slovenskega pokala dobro upirali prvoligašu iz Domžal. Gostje so si napredovanje v četrtfinale zagotovili šele po podaljških.

 Foto: STA
Foto: STA

TOLMIN > Natanko 100 minut je tlelo upanje tolminskih privržencev, da bi lahko domača ekipa morda pripravila veliko presenečenje in izločila favorizirane Domžalčane, ki so se dobršen del tekme mučili z disciplinirano postavitvijo tekmecev. Dodatnih muk jih je v prvem podaljšku odrešil včerajšnji rezervist Elvis Bratanović, ki je zadel iz neposredne bližine po podaji Lovra Vranderčiča.

Na drugi včerajšnji tekmi je Krško doma po najstrožjih kaznih izločilo Celje. Po rednem delu je bilo 1:1, po podaljških pa 2:2. Danes igrajo Luka Koper in Aluminij ter Radomlje in Maribor, jutri pa še Nafta in Gorica. Četrtfinalisti so že Rudar, Olimpija in Krka.

Drugi podaljšek, v katerem so gostje napredovanje potrdili še z dvema zadetkoma za končnih 1:4, je bil proti gostiteljem, ki so v poletni pripeki pokurili vse rezerve, le še formalnost. Zdelo se je, da bo za premešano zasedbo Simona Rožmana takšen tudi redni del. Domžalčani so namreč povedli že v 5. minuti, potem ko je strel Jana Repasa zadel Gregorja Kosa v roko. Sodnik Roman Glažar je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je v vodilni zadetek pretvoril Slobodan Vuk. Gostje so tudi po zgodnjem vodstvu stiskali obroč okoli domače obrambe in si le nekaj minut zatem priigrali še eno izrazito priložnost. Tolminskega tretjeligaša je po samostojnem prodoru in strelu Vrandečiča rešil okvir vrat.

TKK Tolmin : Domžale 1:4 (1:1, 1:1)
TOLMIN > Športni park Brajda, gledalcev 300, sodnik Glažar (Hajdina). Strelci - 0:1 S. Vuk (5, 11 m), 1:1 P. Kavčič (24), 1:2 Bratanović (100), 1:3 Brachi (107), 1:4 Matjašič (115).
TKK Tolmin: Drašček, Perše, Šturm, Kravanja, Zornik, B. Kavčič, Ogrič, Kos, Jarc (od 105. Torkar), Kucalović, P. Kavčič (od 77. Kutin). Trener: Slobodan Veličkovič.
Domžale: Milić, Brachi, Vetrih, Volarič (od 64. Matjašič), Juninho (od 50. Batrović), Vuk (od 70. Bratanović), Repas, Blažič, Žinko, Vrandečič, Husmani. Trener: Simon Rožman.

Razvoj dogodkov je goste nekoliko uspaval, izbranci Jana Kraglja pa so udarili v protinapadu. Peter Kavčič je izkoristil lepo asistenco kapetana Bobana Kucalovića za izenačenje. Le malo je manjkalo pa bi Domžalčani v razmaku le nekaj minut doživeli še drugo hladno prho. Kucalović je vnovič ušel gostujočim branilcem in z natančnim lobom že premagal vratarja Dejana Milića, a mu je veselje preprečil okvir vrat. Vprašanje je, kako bi se ob jalovi predstavi Domžalčanov razpletala tekma, če bi žoga zletela le nekaj centimetrov niže ...

ALEŠ SORTA


Najbolj brano