Štirje primorski prvaki

Z dirko v razredih mini moto in skuter se je v Vrtojbi končalo državno prvenstvo v teh disciplinah. Kar štirje državni prvaki so Primorci.

Najboljši absolutno v razredu mini moto - Gašper Lenko, prvak Jan Poropat in bronasti Valter 
Poropat.  Foto: Igor Mušič
Najboljši absolutno v razredu mini moto - Gašper Lenko, prvak Jan Poropat in bronasti Valter Poropat.  Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Društvo Gas Vrtejba kot upravljalec poligona in Mini moto klub Obala Koper sta na poligonu pri mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba gostila zadnje dejanje državnega prvenstva voznikov skuterjev in miniaturnih motociklov. Z uro in tekmeci se je borilo 26 dirkačev iz devetih klubov.

Najprivlačnejša je bila dirka odprtega članskega razreda mini moto, kjer je svoje znanje potrdil aktualni evropski prvak, član Obala Racinga Jan Poropat, ki je pričakovano postal tudi državni prvak. Srebro je osvojil Gašper Lenko (AMD Kranj) bron pa še drugi voznik Obale Racing Valter Poropat. Četrti seštevek sezone je zbral domačin Matija Kavčič. Poropat je dobil tudi dirko v Vrtojbi - pred Lenkom in še enim voznikom Obale Racinga, Denisom Čušem.

Vrtojbenci so prišli na svoj račun na dirkah podmladka, kjer je v razredu 110 državni prvak postal Jaka Gorjan pred Enejem Krševanom in Alexom Novakom (vsi Gas Vrtejba). Za slovo od sezone je sicer Gorjana na zadnji dirki premagal Krševan. V razredu 160 presenečenj ni bilo. Skozi cilj so najboljši trije pridrveli po vrsti - kot so zaključili tudi seštevek v državnem prvenstvu. Zlato odličje je v domačo vitrino spravil domačin Enej Logar (AMD Brežice), srebro in bron pa sta ostala v domačem klubu - v rokah Luke Koglota in Danijela Beltrama.

V razredu skuter 70 je državni prvak postal Aleš Rakun iz Irace racing teama iz Pobegov. Na preostali stopnički sta stopila njegova klubska kolega Luka Koren in Mihael Martin. V razredu skuter sport je letošnji prvak Domžalčan Tomaž Ahčin. V razredu skuter Open je v Vrtojbi zmagal domačin Matija Fantinič pred Silvanom Mladovanom iz Veterana Ozeljan.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano