Štiri v nizu brez poraza

Prav gotovo tekma v Stožicah ni bila po godu nogometnim sladokuscem. Verjetno bolj zadovoljni so največji slovenski stadion zapuščali gostje, ki od vrnitve Rodolfa Vanolija ne poznajo poraza. Iztržili so dve zmagi in dva remija.

Veselje (Dobovec) ... Foto: Drago Perko/Futsal.Si
Veselje (Dobovec) ... Foto: Drago Perko/Futsal.Si

KOPER > Olimpija je - vsaj kar se koprskih gostovanj tiče - že po tradiciji neradodaren tekmec. V zadnjih tednih so se zmaji prebudili in ujeli zalet v boju za drugo in tretjo stopničko na slovenski prvoligaški lestvici. Tako so v soboto še osmo tekmo zapovrstjo sklenili neporaženi, toda z novim, že desetim, neodločenim izidom jim ni uspelo konkretneje znižati zaostanka za Celjani oziroma Domžalčani in Mariborčani. Če bi Koper osvojil pokalni naslov, jim četrto mesto ne zagotavlja nastopa v nogometni Evropi,

V zadnjem času so (bila?) aktualna niti ne tako skrita pogajanja za prevzem ljubljanskega kluba. Eden največjih trgovcev z bananami in predsednik Olimpije Izet Rastoder je sicer jasno in glasno zavrnil ponudbo Milana Mandarića, toda v ozadju sta si obe strani še dopisovali. Z dvigom ponudbe na štiri milijone evrov bi si sedanji “boss” ljubljanskega kolektiva poplačal vložek in imel še nekaj dobička. Razlog več za prodajo bi lahko bil tudi padec spornega statuta, sprejetega na nedavni skupščini, ki mu v klubu prinaša praktično neomejene pooblastila.

Olimpija : Luka Koper 0:0. Stadion Stožice, gledalcev 400, sodnik Perić (Kranj). Olimpija: Brljak, Matić, Šporar, Vukčević (od 74. Golubar), Fink, Delamea Mlinar, Kapun, Bajrić, Baskera (od 62. Babić), Mitrović, Henty (od 56. Rodić). Trener: Darko Karapetrović. Luka Koper: Simčič, Gregorič, Šme, Guberac, Rahmanović (od 72. Posavac), Galešić (od 90. Peševski), Halilović, Štulac, Palčič, Štromajer (od 60. Lotrič), Pučko. Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Kapun; Gregorič, Rahmanović, Halilović, Šme.

Na drugi strani Koprčani že tri leta niso zmagali v prestolnici. Statistiki so zabeležili, da so v okvir ljubljanskih vrat sprožili vsega en strel prek Mateja Pučka. Če že omenjamo priložnosti: najbližje vodstvu so bili domači že na začetku tekme ko je osamljenemu Antoniu Delamei Mlinarju žogo z golove črte zbil Miha Gregorič, in strel v prečko Aleksandra Rodića v drugem polčasu.

“Tekma ni bila lepa za gledalce, priigrali smo si sicer nekaj priložnosti, a rezultat je kar realen. V sredo nas čaka bistveno težja tekma z Mariborom v gosteh,” je menil domači nogometaš Nemanja Mitrović. Na drugi strani pa je Matej Palčič povedal: “V Ljubljano smo prišli brez pritiska, razbremenjeni po prigarani uvrstitvi v finale pokala. Odigrali smo solidno tekmo in rezultat je pravičen.”

Koprčane jutri zvečer ob 20. uri na Bonifiki čaka zadnji (morda tudi za dalj časa) primorski obračun z Gorico, ki bo v Istro le prišla nekoliko razbremenjena. V tekoči sezoni so kanarčki v prvenstvu vrtnice pozobali kar trikrat. ROK MAVER


Najbolj brano