Štiri slabe minute odnesle trud

Še nekaj manj kot osem minut pred koncem dvoboja 9. kroga 1. SKL v Grosupljem je vse kazalo na zmago košarkarjev Portoroža. A so ti z nezbrano igro v zadnjih minutah domačinom omogočili preobrat.

Ob pomanjkanju pozornosti v obrambi so portoroški košarkarji v zadnjem delu tekme v Grosupljem zaigrali visoko vodstvo  Foto: Simon Maljevac
Ob pomanjkanju pozornosti v obrambi so portoroški košarkarji v zadnjem delu tekme v Grosupljem zaigrali visoko vodstvo  Foto: Simon Maljevac

GROSUPLJE > Tradiciji izjemno izenačenih dvobojev v Športni dvorani Brinje se moštvi niti tokrat nista izneverili. Za razliko od dvobojev v lanski sezoni pa so v soboto prizorišče z dvignjenimi rokami zapuščali gostitelji. “Če sem iskren, je bil Portorož večino tekme boljši nasprotnik. Mi smo tekmo, podobno kot v preteklem krogu, začeli s premalo energije. To je Portorož s pridom izkoristil. Lagal bi, če bi rekel, da nisem vesel te zmage, saj je bila prigarana s karakterno igro fantov in s kančkom sreče, ki nam tokrat ni obrnila hrbta,” je po zadnjem pisku sirene pošteno priznal trener Grosbasketa Teo Hojč.

Večji del sobotne tekme je le nemočno spremljal poigravanje Portorožanov z domačo obrambo. V prvi četrtini so gostje polnili grosupeljski koš prek razpoloženega centra Nejca Bude, ki so mu v drugi četrtini z natančnimi meti z razdalje na pomoč priskočili soigralci. V 23. minuti so Portorožani s košem kapetana Saša Ožbolta pobegnili na +14 (39:53) in v visokem ritmu vztrajali vse do 33. minute. Ko bi morala izkušena gostujoča zasedba srečanje mirno pripeljati do zmagovitega zaključka, pa se je zalomilo.

“Večino tekme smo imeli vse pod nadzorom, nato se nam je ustavilo. Naredili smo nekaj napak v obrambi, domačini so zaigrali na vse ali nič in s serijo trojk ujeli priključek. Morali bi biti pozornejši v obrambi, medtem ko v napadu nismo našli pravega orožja. Ob nekaterih prodorih se sodniki niso oglasili in Grosupeljčani so zmagali,” je zadnje minute razočarano pokomentiral veteran Stipe Modrić, ki ni uspel zaustaviti najboljšega domačega strelca Željka Zagorca. Domačini so s serijo 10:2 dve minuti pred koncem povedli z 68:67, po zadetih prostih metih Modrića pa so se gostje v zadnjih dveh napadih zapletli pod košem in iz rok izpustili izjemno priložnost za zmago, s katero bi ujeli moštva v sredini prvenstvene razpredelnice. “Škoda za zamujeno priložnost. Vse do zadnjih minut smo bili veliko boljši. Prevladovali smo v skoku in nadzirali dogajanje, nato pa smo se v obrambi ustavili. Domačinom smo dovolili preveč odprtih metov za tri točke, medtem ko v napadu nismo odigrali tako, kot smo se dogovorili. Štiri slabe minute so nas pokopale. Zdaj je pred nami tekma za biti ali ne biti, v kateri za nas igra le zmaga,” je svoje misli k sobotni domači tekmi proti zadnjeuvrščeni Elektri preusmeril trener Portoroža Konstantin Subotić, ki ga skupaj z moštvom očitno ne čaka prav vesel december.

Grosbasket : Portorož 73:71

Dvorana Brinje, gledalcev 200, sodniki: MajkiĆ (Hrastnik), Špendl (Maribor), Pur (Šmarje pri Jelšah); četrtine - 17:24, 17:19, 16:16, 23:12. Grosbasket: Jerman 2, Antonijević 1 (1:1), Tomić 15 (2:1), Grubelič, Trampuš 6 (2:1), Julević 10, Hojč, Mali, Papac 5, Fon 12 (2:2), Zagorac 22 (11:9), Brausewitz. Trener: Teo Hojč. Portorož: Barbarič, Močnik 12 (2:2), Hvalec, Borse, Petrović 7 (2:2), Modrić 9 (2:2), Čigoja 10 (1:1), Buda 18, Ožbolt 7, Katonar, Markič 8 (2:1). Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti: Gros. 18:14, Port. 9:8; os. napake: Gros. 20, Port. 20; trojke: Gros. 21:11, Port. 24:9 (Čigoja 3, Močnik 2, Petrović, Modrić, Ožbolt, Markič po 1); skoki: Gros. 27, Port. 32.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano