Stečaj je pred vrati

V četrtek bo sodišče v Parmi odločalo o stečaju kluba. Če Manenti do tedaj ne bo poplačal upnikov, je scenarij znan.

Da bo predsednik Parme Manenti na cilj pritekel s kovčkom denarja, ne verjame nihče več.
Da bo predsednik Parme Manenti na cilj pritekel s kovčkom denarja, ne verjame nihče več. 

PARMA > V pokrajini Emilija štejejo zadnje dneve, v katerih ima aktualni predsednik Giampietro Manenti možnost, da končno preide od besed k dejanjem in pokaže tolikokrat opevanih 100 milijonov evrov. Trener Roberto Donadoni je jasen: “Če do seje sodišča ne dobimo denarja na račun, je stečaj neizbežen.”

Pred dnevi je Manenti pojasnil, da so bila sredstva za poplačilo dolgov pripravljena že 16. februarja in jih je prek banke Monte Paschi tudi nakazal vsem upnikom, a so bila nakazila naslednji dan preklicana. Ni dobil pojasnil, zakaj in kdo je to storil. Težavo pri urejanju zadev naj bi predstavljali tudi dolgi postopki za vpis sprememb v register družb, kar naj bi onemogočalo normalno poslovanje Parme. Sam trdi, da si župan mesta Federico Pizzarotti in predsednik italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio želita stečaj kluba in da mu ne pustita delati. Po njegovem se obnašata kot lastnika kluba. Poziva ju, naj vložila svoj denar in se šele nato oglašata kot družbenika.

Odveč je poudariti, da predsedniku ne verjame nihče več, sedaj pa je sam začel z javnim pritiskom na sodišče. Dejal je namreč, da bo vse upnike poplačal 20. marca, če sodišče dan prej ne bo razglasilo stečaja in vse pozval, naj mu zaupajo. V zvezi s četrtkovim odločanjem so se pojavile celo informacije, da naj bi sodišče vsem akterjem ponudilo dodatnih 60 dni za ureditev razmer. Če v tem obdobju dolga ne bi poplačali, bi avtomatično razglasili stečaj kluba. Toda potencialni stečajni upravitelj Parme, je možnost, da bi Manenti vse držal v negotovosti še dodatna dva meseca, že zavrnil.

Medtem so na dražbi prodali tudi opremo iz slačilnic kluba, ki so jo zarubili pred nekaj dnevi. Klopi s Parminim grbom so za 1400 evrov kupili trije navijači in jih kot darilo vrnili nazaj v slačilnice.

Še naprej v javnost curljajo podrobnosti o delovanju nekdanjega predsednika kluba Tommasa Ghirardija. V zameno za podaljšanje pogodb so bili nekateri igralci in celo višji funkcionarji prisiljeni kupovati stanovanja v manjšem podeželskem kraju pri Brescii. Prodajalec je bilo nepremičninsko podjetje, katerega šef je bil Ghirardijev oče. V medijih so se pojavile informacije, da je igralec Christian Zaccardo, ki je za Parmo igral štiri sezone, tako kupil kar sedem stanovanj.

NR


Najbolj brano