Srebro po zmagi nad Lyonom

Vaterpolisti Univerze na Primorskem (na fotografiji) so po porazu s splitskimi tekmeci za dva gola (8:10) z istim izidom premagali Francoze in osvojili visoko drugo mesto.

ŽUSTERNA > Zadnji dan evropskega univerzitetnega prvenstva je Univerza na Primorskem dobila pomemben obračun z Univerzo v Lyonu in si z zmago z 10:8 priborila končno drugo mesto. Primorski igralci so morali hitro pozabiti poraz s Splitom in se zbrati za zadnjo tekmo prvenstva. To jim je tudi uspelo, saj so proti francoski ekipi prikazali odlično predstavo, vodili večji del dvoboja in se na koncu veselili zaslužene zmage. Prvo mesto je pripadlo Univerzi v Splitu, ki je zmagala na vseh petih tekmah in edina tekmovanje končala s popolnim izkupičkom. Igralci zmagovalne Univerze v Splitu so prejeli vsa tri individualna priznanja - najkoristnejši igralec prvenstva je bil Krešimir Butić, najboljši strelec Slavko Ćalić (19 golov), najboljši vratar pa Mario Podrug.

Končni vrstni red: 1. Univerza v Splitu 15 točk, 2. Univerza na Primorskem 12, 3. Univerza v Lyonu 7, 4. Univerza v Budimpešti 5, 5. Univerza v Beogradu 4, 6. Univerza v Skopju brez točke. NR


Najbolj brano