Srebro med veterani

Izkušena goriška amaterska gorska kolesarja - veterana sta oktobra enotedensko dirko po Braziliji sklenila z drugim mestom.

Tako sta skozi cilj v Braziliji pripeljala Uroš Breški in Cristian 
Poberai.  Foto: Sportfull Djak
Tako sta skozi cilj v Braziliji pripeljala Uroš Breški in Cristian Poberai.  Foto: Sportfull Djak

MUCUGE > V tem brazilskem mestu se je konec oktobra končala vzdržljivostna ekstremna dirka gorsko kolesarskih dvojic Brasil Ride, na kateri sta nastopila tudi dolgoletna primorska ljubiteljska kolesarja - Novogoričan Uroš Breški in Goričan Cristian Poberai, združena v ekipi Sportfull Djak. Zasedla sta drugo mesto med veterani.

Dvojice (med posameznikoma je ob prihodu na cilj časovna razlika lahko znašala le dve minuti) so v sedmih dnevnih etapah opravile s 600 kilometri kolovozov, stez in brezpotij, s 13.000 metri višinske razlike. Proga jih je vodila čez visoke prelaze in v globoke doline tropskega narodnega parka Chapada Diamantina v brazilski zvezni državi Bahia v zaledju znanega letoviškega mesta Salvador.

Dirka številnih vzponov in spustov v hudi vročini in vlagi je zahtevala od tekmovalcev zelo dobro fizično in psihično pripravljenost, marsikje pa tudi veliko spretnosti v vožnji po zelo ozkih razgibanih stezah.

Med veterani sta preizkušnjo dobila Nizozemec Bart Brentjens in Brazilec Abraao Azevedo, ki sta za pot porabila dobrih 28 ur (28:19,28), Primorca pa sta dosegla čas 31:26:15 NR


Najbolj brano