Srebrnič pred dvobojema z Mariborom in Olimpijo

Za nogometaši Gorice je neobičajen vikend, v katerem so združili prijetno s koristnim. Ob tekmovalnem premoru so si v pokroviteljskem večeru ogledali tudi obračun Maribora in Olimpije, s katerima se bodo pomerili v tem tednu.

Miran Srebrnič (levo) si je s pomočnikom Andrejem Komcem  
ogledal tudi sobotni obračun Olimpije in Maribora.  Foto: Leo Caharija
Miran Srebrnič (levo) si je s pomočnikom Andrejem Komcem ogledal tudi sobotni obračun Olimpije in Maribora.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > Sreda Ljudski vrt, nedelja Stožice. To je uvodni razpored Gorice v zgoščenem preostanku prvoligaške jeseni. Gostovanja pri vodilnih klubih so že sama po sebi zahtevna, če se zgodijo v tako kratkem razmaku, pa se težavnost še stopnjuje. Najprej jih bo pričakal razdraženi Maribor. Državni prvaki bodo po razpletu derbija v Ljubljani poskušali stresti jezo - poleg na sodnike - prav na naslednje tekmece, česar se zaveda tudi trener Gorice Miran Srebrnič. “Tudi sami še nismo pozabili poraza s Koprčani, a so igralci sorazmerno hitro dvignili glave in med premorom dobro delali. Dober je bil tudi vtis, ki smo ga pustili na edini prijateljski tekmi. Vemo, kaj nas čaka do konca jesenskega dela sezone - zagrizeni tekmeci. Bojevito držo moramo zato zavzeti tudi mi.”

> Proti Olimpiji in Mariboru v letošnji sezoni niste iztržili točke. Lahko po treh prvenstvenih porazih zasukate rezultatsko krivuljo v dvobojih z vodilnima ekipama lige?

“Porazi se med seboj razlikujejo. V Krškem nismo pokazali, kar zmoremo, doma proti Kopru pa je bila slika povsem drugačna. Sreča je sicer opoteča. S preteklostjo in tudi sodniškimi odločitvami pa se nasploh ne velja obremenjevati. Dvoboja z Mariborom in Olimpijo moramo jemati kot priložnost v prenesenem, a tudi dejanskem pomenu. Velja jih izkoristiti. Resda smo z Olimpijo in Mariborom visoko izgubili, a smo imeli priložnosti, nekatere prav lepe. Pomembno je, da oba dvoboja odigramo brez bojazni ali prevelikega spoštovanja. Z dobro predstavo lahko osvojimo kakšno točko, nemara celo zmago.”

> Kakšna je pot do uspeha? Nazadnje proti Kopru ste bili spet zelo ofenzivno usmerjeni ...

“Res je, da dobivamo preveč zadetkov, zato skušamo popraviti obrambni del igre. Po drugi strani imamo v ekipi precej napadalnih igralcev, a svojih smernic ne bomo spreminjali. Ne nazadnje nam je tveganje tudi prineslo lepo število zmag in visok položaj na lestvici. Z dvema napadalcema bomo vztrajali do konca.”

> Osvežitev je bila v zadnjih krogih deležna tudi zvezna vrsta. Kako se je obnesla?

“Ravnotežje in taktične postavke v sredini so pomembne, a veliko stavimo tudi na igrivost in ustvarjalnost. V ospredju pa mora biti vedno moštveni učinek. Ne gre pozabiti, da smo v letošnji sezoni uveljavili mlade igralce, ki so jim še v pretekli sezoni pripadale stranske vloge v članskem nogometu ali sploh še niso imeli izkušenj na tej ravni. Po drugi strani je v ekipo prišlo ali se vrnilo kar nekaj izkušenih nogometašev, ki so v zadnjem obdobju igrali malo ali pa sploh nič. Vse skupaj je treba hitro povezati v celoto, kar ni preprosto. Verjamem, da bi v dveh letih s takšno zasedbo konkurirali tudi za naslov. Jedro mariborske ekipe je denimo nespremenjeno že pet, šest let, in ve, kako se odzvati v dobrih in slabih trenutkih. To moramo mi še izboljšati.” ALEŠ SORTA


Najbolj brano